Spunk.nl trekt maandelijks 350.000 bezoekers

3 april 2004, 15:58

De jongerensite Spunk.nl is sinds zijn oprichting enkele jaren geleden uitgegroeid tot het digitale platform voor jonge Nederlandse journalisten. Inmiddels telt de site elke maand zo`n 350.000 bezoekers.

Oprichters zijn uitgever Frank Bierens en Erwin van der Zande, voorheen redacteur van Planet Internet. De redactie bestaat uit journalisten die niet ouder dan twintig zijn en hun columns, recensies en artikelen op de site publiceren.

Populair onder jongeren zijn verhalen over ordehandhaving op scholen, filmrecensies, producttests en informatie over zaken als vasten tijdens de Ramadan. De site wil zo dicht mogelijk bij de doelgroep staan en gebruikt dan ook eerder een subjectieve dan objectieve toon. Bij de selectie van artikelen staan de fascinaties en nieuwsgierigheid van jongeren nadrukkelijk centraal.

Het succes van Spunk viel NRC Handelsblad op en sinds 2003 linkt Spunk naar de website van de krant en vice versa. Een aantal medewerkers schrijft ook voor de papieren krant. De jongerensite heeft ook volop nieuwe plannen, zoals een papieren uitgave van Spunk en een tv-programma, bijvoorbeeld in samenwerking met BNN. Het Bedrijfsfonds voor de Pers kende Spunk een krediet van 50.000 euro toe voor nieuwe activiteiten.

Bron:

Journalist, De nr. 6, p. 34, 1,7 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!