SPSS: Commerciele kansen blogs onderbenut

23 november 2005, 09:53

SPSS: Commerciele kansen blogs onderbenutDe snelle groei van blogs en online communities biedt organisaties een schat aan waardevolle marketing- en business development-informatie zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. Althans dit stelt SPSS, wereldwijde leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics, in een persbericht eerder deze week.

De grote hoeveelheid ongestructureerde tekst die bloggers en andere surfers online produceren bevat volgens SPSS kant-en-klare commerci? gegevens; het is een kwestie van die informatie op de juiste manier blootleggen.

Zo simpel als SPSS het stelt is het natuurlijk niet. Maar dat het voor sommige bedrijven commercieel interessant is om de blogosfeer te monitoren, dat is juist. Ik wijs nogmaals op de lijst van gratis tools om hiermee zelf aan de slag te gaan.

Veel interessanter dan deze analysetools is wat ga je vervolgens met die informatie doen? Hoe interpreteer je de data? Welke acties onderneem je (of juist niet)? En wie is daarvoor verantwoordelijk?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!