SP partij met beste site

16 januari 2003, 19:49

De SP heeft voor het tweede opeenvolgende jaar het Opstapje gewonnen, een prijs voor de beste website van een politieke partij.

De sites van D66 en CDA zijn sinds vorig jaar sterk verbeterd. Het Opstapje, een beeldje, is een initiatief van Overheidslinks.nl, Clockwork en Stichting Rekenschap.

De prijs werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. De sites zijn sindsdien sterk verbeterd, maar nog te weinig interactief, stellen de onderzoekers. Verder constateren zij dat politieke partijen op hun eigen sites meedoen aan de trend om de lijsttrekker meer voorop te stellen, ten koste van de inhoud.

De onderzoekers beoordeelden de sites onder meer op gebruiksvriendelijkheid. Overheidslinks.nl kan op dat gebied ook nog wel wat verbeterd. De toelichtingen op het rapport zitten verpakt in vervelende, en in dit geval ook onnodige, .pdf- en .doc-bestanden.

http://www.overheidslinks.nl/opstapje

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!