Social businessnetwork graadmeter voor ontslaggolf PeopleSoft?

15 januari 2005, 10:24

Social businessnetwork graadmeter voor ontslaggolf PeopleSoft?Vorige week werd bekend dat PeopleSoft is overgenomen door Oracle. Deze week werd duidelijk dat Oracle haast maakt met de ontmanteling van PeopleSoft en dat naar alle waarschijnlijkheid 5.000 mensen (met name in VS) hun baan zullen verliezen. Opmerkelijk daarbij is dat de laatste maand maar liefst 3.700 mensen van PeopleSoft zich hebben geregistreerd voor het social businessnetwerk LinkedIn.

Niet alleen opmerkelijk omdat social businessnetworks blijkbaar een steeds grotere rol spelen in het vinden van een nieuwe baan, maar ook omdat enkele weken voordat officieel bekend werd dat PeopleSoft werd overgenomen door Oracle (en er naar alle waarschijnlijk ontslagen zouden vallen), een toename in activiteit van PeopleSoft-mensen is gemeten bij LinkedIn. Interessant omdat daarmee social businessetworks in de toekomst wel eens een graadmeter kunnen zijn voor de sociale status van bedrijven!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!