SMS versterkt SARS geruchten

22 april 2003, 20:02

Wired komt deze ochtend met een bericht over de invloed van SMS bij de communicatie over SARS. Zo is er in Hong Kong een bedrijf dat als service een waarschuwing verstuurt als je binnen een straal van een kilometer van een “besmet” gebouw komt. Je krijgt schijnbaar ook nog de informatie welk gebouw het om gaat.

De invloed van SMS begint blijkbaar steeds grotere vormen aan te nemen. Zo waren er in Londen ook al services die je een berichtje zouden sturen bij een biologische aanval en kon je ook in Nederland een “alert” krijgen zodra de oorlog in Irak begon.

De regering in Hong Kong heeft inmiddels ook al een keer aan miljoenen mensen een berichtje gestuurd om de burgers op de hoogte te brengen dat Hong Kong NIET als “an infected place” aangemerkt zou worden. Dit om massale paniek te voorkomen.

SMS schijnt ook de geruchten juist te versterken omdat mensen door de zeer korte berichtjes vaak niet het hele verhaal kunnen vertellen…

Bron:

http://www.jeroen.com/

Zie ook:

http://www.wired.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!