• Mobile
  wordt gesponsord door

SMS dating - de 06 nummers achterhaald?

SMS dating - de 06 nummers achterhaald?
,

‘s Avonds laat zie je ze vaak op tv. Advertenties waar vrouwen zichzelf aanbieden voor sms-chat. Ook op teletekst kun je ze terugvinden. Maar zit hier nu wel werkelijk een van de vrouwen achter, die zich aanbieden?

Nee. Het programma Radar onderzocht dit fenomeen. Wat blijkt, zoals je vroeger nog een vrouw aan de telefoon kreeg bij de bekende 06-nummers, zit nu een man aan de andere kant.

De bewuste mannen doen zich voor als vrouw die op zoek zijn naar een man. Daarmee lopen andere zoekenden in een gerafineerde “money trap”. Eenmaal binnen worden indirect binnen korte tijd grote bedragen losgemaakt. Ook de kennis over de “klanten” wordt op dusdanige wijze goed vastgelegd, dat de gehele sms historie door een ieder op elk willekeurig tijdstip kan worden opgehaald. Menig organisatie kan nog veel leren van deze manier van CRM.

Dat er goed verdient wordt op deze manier mag wel blijken uit de continuiteit van de uitzendingen op televisie en grootschalige online affiliates die er te vinden zijn.

“Not everything is what it looks like”

Lees verder: Radar


DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Tsja. Was voor iedereen met gezond verstand natuurlijk al bekend (hoe onnozel moet je zijn om er in te trappen als je een foto ziet van een magere bonestaak en daarbij een stem hoort "hoooiiiii ik ben Daniëlle, ik ben lekker mollig en heb heerlijke volle borssssten")...

  Ergens wel behoorlijk triest dat we afhankelijk moeten zijn van consumentenprogramma's om dit aan het daglicht te kunnen brengen.

  geplaatst op
 • Hej Anders, wat leuk jou hier aan te treffen. Ik geef je helemaal gelijk. Zie je zo'n foto van een jong meisje, en hoor je 1 of andere oude vrouw! :S Zou toch een belletje moeten laten rinekelen. Mensen geloven gewoon wat ze willen geloven!

  Gezond verstand kan een hoop geld kosten ;)

  geplaatst op
 • Schelen bedoelde ik eigenlijk haha :S

  geplaatst op
 • Ouwe koek van Radar. Nog niet eens zo lang geleden gaf Nieuwe Revu al eens een kijkje in deze keuken.

  geplaatst op
 • Ook nu.nl heeft het bericht overgenomen maar komt tevens met de onthulling dat de bedrijven Dutch Moderating Associates en Rodi Telecom, die achter de SMS-chat zitten, hun werknemers veelal via het internet werven. Via marktplaats hebben ze er inmiddels een aantal gevonden.

  Lees verder:
  Tv-programma Radar onthult geheim sms-chat

  geplaatst op
 • Die onthulling hebben ze van Radar, die daar zelf mee kwam. Mogelijk dat Nieuwe Revu ook daar eerder mee was, ik heb dat artikel niet gelezen.

  geplaatst op
 • Ik woon in België, en ook hier word er vreselijk veel geld verdient met dat sms daten. Ik heb zelf een lange tijd voor z'on dienst gewerkt, en niet alleen de klant word bedrogen, maar ook diegenen die het vuile werkje moet doen. Ik voelde me er vaak rot bij, maar in die periode zat ik al een tijd zonder werk, en had dringend verdiensten nodig, en koos dit als laatste hoop. Ik heb voor versschillende lijnen gewerkt, in vlaanderen maar ook vr nederlandse lijnen. Moderating onderandere vroeg me eerst papieren in te vullen, en toen ik dat gedaan had hoorde ik niks meer, geen mail, niet aan de telefoon te krijgen etc. Bij "interamedia belgium" zit één van de grootste oplichters: David Novak. Die beloofde me vannalles, om daarna simpelweg te "verdwijnen", toen ik na een maand nog steeds mijn geld niet had. Dus die vind het zelfs niet nodig om zijn werkvolk te betalen, maar die zal binnenkort nog wel anders piepen, want uiteraard heb ik klacht ingediend bij de sociale dienst voor arbeid. ik kon nog steeds inloggen op de site waar ik de smsjes moest doorsturen, en bracht elke klant op de hoogte, maar weet je dat er bij waren die zelfs te stom waren om te snappen dat ze opgelicht waren??? Nadat ik aan klanten alles uit de doeken had gedaan, bleven er een heel deel smsjes sturen, ze vroegen zelfs naar een nieuwe dame, hoe dom kan je in godsnaam zijn? Je zou zowieso al moeten weten dat zulke dingen flauwekul zijn, maar met je neus op de feiten geduwd worden en het nog niet doorhebben is ronduit oerdom. Het waren ook altijd meestal zielepoten, gestoorden of marginale gevallen die niet beter weten, en zolang daar geen lampje bij gaat branden, gaan zulke praktijken nooit verdwijnen. Ik vind dat de providers zoals proximus en mobistar evengoed verantwoordelijk zijn, want zij verdienen daar tenslotte ook aan, en betalen alle maanden die smsjes uit aan die lijnen. Enfin, ik zou nog uren kunnen doorvertellen maar ik zie dat de uitleg al lang genoeg is ondertussen. Ik ben in ieder geval blij dat zulke dingen boven water zijn gekomen, en hoop dat het in vlaanderen ook eens aan het licht komt. Enkel jammer dat sommigen het nooit zullen doorhebben en dat waarschijnlijk die bedijven geld als slijk zullen blijven verdienen op deze manier, tegen dat het sms gedoe uitgedoofd zal zijn, zullen ze ongetwijfeld met wat nieuws beginnen, foto's versturen en online video beelden op gsm zullen de opvolgers zijn volgens mij.

  geplaatst op
 • Wat ik mij afvraag, is of die bedrijven zouden kunnen aangeklaagd worden wegens oplichterij. Want dat is het tenslotte toch? Ze zullen dat wel voorzien hebben en hun goed indekken, maar met de nodige bewijzen en getuigen moet zoiets toch te straffen zijn? natuurlijk is het wel zo, dat de klant die erin trapt, niet ongewild smsjes krijgt, en hij/zij weet dat het geld kost. Dus eens ze het éindelijk doorhebben, hebben ze volgens mij geen poot om op te staan omdat ze maar beter hadden moeten weten, voor smschat bestond waren er ook al zulke telefoon lijnen, en die zijn net hetzelfde soort van bedrog, maar die dingen blijven ook al jaren overeind, en blijven blijkbaar rand debielen of eenzame mensen lokken dus of je ze kan aanklagen of beboeten voor dat bedrog vraag ik me écht af. Ze weten wat ze moeten betalen, en als zij alle leugens (die meestal voor normale mensen zooo duidelijk is dat het bullshit is, je kan niet geloven wat voor zever en stomme dingen er verzonnen worden) blijven slikken dan is dat ergens hun eigen schuld want ze doen het niet ongewild. Het enige dat over blijft, is de reclame misschien? Want die is natuurlijk ook nep en gelogen. Stel dat je daadwerkelijk een echt contact zou hebben met iemand, en die iemand maakt je telkens wat wijs, of liegt, dan heb je toch ook gewoon pech? Er wordt nergens geen garantie gegeven dat je aan een date zal geraken dus ook de reclame lijkt me niet strafbaar. Ach ja, het is allemaal heel erg voor de mensen die eenzaam zijn en denken dat ze de liefde van hun leven gevonden hebben, maar langs de andere kant, als je na bv 8 maand jou "liefde" nog steeds niet gehoord of gezien hebt, en je vermoed nog steeds niks, dan kan ik daar moeilijk medelijden mee hebben. Enne...dit zal me niet in dank worden afgenomen, maar het bewijst ergens wel dat mannen vaak dommer zijn dan vrouwen, want die kom je heel raar of zelden tegen op z'on chat. Vrouwen worden betaald om aan sexlijnen te zitten, en het aantal mannen die betaald worden zijn volgens mij op één hand te tellen.

  geplaatst op
 • z,n idee had ik ook al wat tros radar had uit zocht
  ik heb wel een aan smsdating gedaan en bovendien
  ook niet goedkoop je word gewoon gelokt door mooie
  meiden op de foto's van smsdating sids ik heb dat
  tot 2 x gedaan maar elke keer als dan wat had af
  gesproken met de gene kwam die niet opdagen
  dus dan vraag ik me af of die personen wel bestaan
  die per z,n dienst willen daten maar tenslotte vind
  ik het een grote oplichterij ik ben er ook nooit meer
  aan begonnen dat was mijn reactie

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.