Slechts 7 procent van Amerikaanse volwassenen leest weblogs

8 maart 2005, 22:47

CNN:

More than three-quarters of Americans—76 percent—said they use the Internet, but only 26 percent said they were “very familiar” or “somewhat familiar” with blogs. Just 7 percent of adults said they read blogs at least a few times per week, according to the CNN/USA Today/Gallup poll. Forty-eight percent said they never do.

Cijfers wijken toch behoorlijk af van de resultaten die eerder door Pew zijn gepubliceerd. Wellicht alleen 21+ ondervraagd?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  jan louwers

  7 procent? Dat is ontzettend veel! De afgelopen jaren is de penetratie van Internet enorm gegroeid. Heel veel intreders gebruiken Internet voor een aantal basisdiensten en willen liniair geinformeerd worden. Dat verklaart ook succes van startpagina.nl. Er zijn objectief gezien veel betere manieren om Internet te ontsluiten, maar voor veel mensen helpt het toch als ze informatie direct gepresenteerd krijgen.


  9 maart 2005 om 05:15
  media

  Uit het Pew-onderzoek bleek dat maar liefst 27% van de Amerikaanse internetgebruiker weblogs leest. Dat is toch een heel ander percentage dan uit het CNN-onderzoek blijkt. Veel mensen weten overigens niet eens dat ze weblogs lezen: ze gaan via een zoekmachine naar een site, lezen het betreffende artikel en verlaten de site weer niet wetend dat het een weblog was. Daar zou ook best het verschil tussen Pew en CNN kunnen liggen.


  9 maart 2005 om 06:58
  Frans Peter

  Het zoveelste onderzoek. En als het een goed onderzoek is geweest dan vindt ik 7% behoorlijk. Hele volksstammen hebben niet eens een computer laatstaan toegang tot het Internet. Ook daar zal wel een onderzoek naar gedaan zijn. En waarom vertrouw ik CNN toch maar niet?


  9 maart 2005 om 07:27
  loket

  is dit niet het verschil tussen wel eens lezen en ‘at least a few times per week’


  9 maart 2005 om 08:06
  Marc

  Jammer dat niet wordt vermeld wat onder ‘lezen’ wordt verstaan. Ik denk dat er een groot verschil zit in het aantal bezoekers dat posting ook daadwerkelijk leest en het aantal mensen dat vluchtig kijkt of er iets van hun gading bij zit. Op die manier kunnen de cijfers nogal flink uiteen lopen.


  9 maart 2005 om 14:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!