Schulden jongeren door mobiel

3 februari 2003, 06:45

De schulden van Duitse jongeren lopen hoog op door het intensieve gebruik van hun mobieltjes en hun voorkeur om veel geld uit te geven aan kleding. Dat blijkt uit een onderzoek van de consumentenbond in de deelstaat Baden-Wuerttemberg.

De bond becijferde dat alle Duitse pubers samen 72 miljoen euro per maand besteden aan mobiel bellen en het versturen van sms’jes. Aan kleding besteden zij 211 miljoen euro. Dat laatste bedrag is zo hoog omdat vooral de stadsjeugd zich genoodzaakt voelt merkkleding aan te schaffen.

Het nodige geld komt uit zakgeld, van geldcadeaus van kennissen en familie en van bijbaantjes. De consumentenbond geeft als tip aan ouders niet al te makkelijk het schuldprobleem even voor het kind op te lossen. “Ouders moeten zich niet de laatste euro uit hun portemonnee laten praten maar met hun kinderen bespreken hoe geld te sparen”, luidt het advies.

Bronnen:

http://nu.nl/

http://www.verbraucherzentrale.de/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!