SBS naar Talpa?

22 augustus 2005, 15:41

Ik ben een paar weken in het buitenland geweest en heb de start van Talpa gemist. Heb uiteraard wel het verslag van Anders Floor gelezen en daardoor een aardige indruk gekregen. De Talpa-trein is dus gestart en lijkt inmiddels aardig door te denderen. Ben dan ook benieuwd hoe serieus de plannen van Talpa zijn om SBS over te nemen? Volgens RTL heeft John de Mol namelijk interesse om de Nederlandse activiteiten van SBS Broadcasting over te nemen. Het gaat om de tv-zenders SBS6, Net5 en Veronica. Heftig!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  media

  RTLNieuws.nl: “Talpa wil nu met de twee Amerikaanse bedrijven om de tafel om te praten over een overname van de drie Nederlandse zenders.”

  Hij koopt het dus weer gewoon van die investeringsmaatschappijen. Best handig als je zoveel geld hebt!


  22 augustus 2005 om 16:01
  Robert de Boer

  Volgens mij is het bericht op RTLNieuws ouder dan de 3 bronnen die ik noemde. Volgens het bericht op RTLNieuws was 20% akkoord, dus was er nog ruimte voor de Mol om te gaan praten.

  Het bericht is nu definitief naar buiten gebracht door KKR en Permira. Naar mijn idee is er nu dus geen ruimte meer om te praten over aankoop van de Nederlandse zenders, in ieder geval niet op de korte termijn. De strategie van KKR is tot nu toe de bedrijven voor 5 – 8 jaar aanhouden en dan in delen verkopen.


  22 augustus 2005 om 16:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!