RSS-statistieken

24 september 2005, 08:28

RSS-statistieken Feedburner

Afgelopen week publiceerde Feedburner de laatste cijfers voor het gebruik van RSS-feeds die via Feedburner worden gemeten. Wereldwijd zijn dit er inmiddels meer dan 100.000. Dit absolute aantal zegt nog weinig over het totale gebruik van RSS. Interessanter is dan ook om naar de trends te kijken van het aantal feeds, de toename van het aantal unieke lezers per feed, het doorklikgedrag en welke RSS-readers er worden gebruikt. Helaas zijn nog niet alle cijfers gepubliceerd maar wellicht komen deze binnenkort.

Deze week sprak ik met de mensen van Feedburner en vroeg ze naar het gebruik van Feedburner in Nederland. Ook hier nog niet erg veel cijfers (wordt wel aan gewerkt!) maar op basis van een selectie op .nl domein blijkt dat er inmiddels 733 Nederlandse feeds via Feedburner worden gemanaged. Daarvan waren er deze week 281 actief (minimaal een keer opgeroepen). Het gemiddelde aantal unieke RSS-lezers per dag voor deze actieve feeds is 41 en de feed met het meest aantal unieke RSS-lezers per dag is 2.527 (welke site is dat?). Marketingfacts registeerde op dat moment 1.546 unieke RSS-lezers per dag en behoort daarmee tot de top van de Nederlandse feeds die via Feedburner lopen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Anton van Elburg

  “en de feed met het meest aantal unieke RSS-lezers per dag is 2.527 (welke site is dat?)”

  Dat was de feed van Emerce nieuws op 20 september.


  26 september 2005 om 05:17
  media

  Ik had al zo’n vermoeden, top!


  26 september 2005 om 05:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!