• Mobile
    wordt gesponsord door

Ringtones en logo’s leveren 750 miljoen op

Ringtones en logo’s leveren 750 miljoen op
,

Europese consumenten zullen dit jaar voor in totaal 750 miljoen euro aan ringtones, logo’s, screensavers en spelletjes op hun mobiel downloaden. Dit voorspelt Gartner dat een onderzoek uitvoerde in opdracht van Nokia.

Het geraamde bedrag van 750 miljoen euro omvat slechts een deel van alle mobiele downloads. Bijna evenveel downloads zijn gratis.

Gebruikers betalen het meeste voor het downloaden van ringtones, logo’s en screensavers (ook wel afgekort als rtls) en spelletjes. De grootste liefhebbers hiervan zijn tussen de 15 en 25 jaar oud, aldus de onderzoekers. E?n op de vijf bezitters van een mobiele telefoon downloadt wel eens iets. En een op de dertig gebruikers haalt wel eens iets anders binnen dan de rtls en de spelletjes.

James Lowe van Handango, een bedrijf dat mobiele diensten en producten aanbiedt, vindt de getallen van Gartner aan de hoge kant. “Vergeleken met wat ik op de markt zie, lijken de schattingen van 750 miljoen euro hoog.”

(Bron: Webwereld)


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.