RFID-techniek in gevangenis

19 januari 2006, 20:30

RFID-techniek in gevangenisBegin deze week was de gevangenis in Lelystad in het nieuws. De media ging vooral in op het feit dat er zes gedetineerden op ??n cel werden geplaatst. Daar waar echter menig retailer momenteel nog stoeit met RFID, blijkt in de gevangenis van Lelystad elke gedetineerde te worden voorzien van een RFID-polsbandje waarmee ingelogd kan worden op een lokaal netwerk met de modernste technieken.

Elke gedetineerde heeft aan zijn bed een ‘hufterproof’ touchscreen waarmee men toegang krijgt tot entertainment en studiefaciliteiten, kan bellen (voice-over-IP) en online bestellingen kan doen in de webshop. Het geheel maakt gebruik van een streaming tv-/video netwerk met satellietaansluiting en videoservers, waarbij alle tv-kanalen eerst gedecodeerd en gedigitaliseerd worden en vervolgens over het netwerk, op verzoek, naar de personal touchscreens gestuurd worden.

Ook de bewaking gaat met de tijd mee en is uitgerust met PDA’s waarop men kan raadplegen waar de gedetineerden zich bevinden. Tevens draagt men een actieve RFID-pas in de vorm van een sleutelhanger met paniekknop zodat ook zij gevolgd kunnen worden en zonodig snel alarm kunnen slaan.

Uiteindelijk kan er door al deze technologie zo stelt dit persbericht aanzienlijk op de huisvestings- en bewakingskosten bespaard worden. Zie ook video van Planet Internet.

Je zou je bijna een dagje willen laten opsluiten om het geheel eens te ervaren;-)

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  loket

  Inderdaad hippe spulletjes daar.


  19 januari 2006 om 21:25
  Jaake

  Geweldig. Dit soort faciliteiten zijn niet voor elkaar te krijgen in een ziekenhuis/verzorgingstehuis of zelfs het onderwijs.

  Maar je moet in de land ervoor de bak in…


  20 januari 2006 om 07:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!