Recordaantal namaakartikelen in Nederland

9 maart 2004, 10:06

Het afgelopen jaar is een recordaantal namaakartikelen geconfisqueerd. Bob de Bouwer, Nokiabatterijen, Converseschoenen en parfums zijn zeer populair bij vervalsers. Dat wijst een inventarisatie van de Stichting Namaakbestrijding uit. De stichting heeft in 2003 4,7 miljoen artikelen ingenomen, tegenover 1,9 miljoen een jaar eerder. Vooral bij de doorvoerhavens Rotterdam en Schiphol zijn grote vangsten gedaan.

Ronald Brohm, directeur van Stichting Namaakbestrijding, zegt dat de zwarte markten in Nederland “redelijk schoon”zijn. “Omdat we er elke maand invallen doen”. Het smokkelen van namaakartikelen wordt sinds 2002 gezien als een economisch delict. Brohm is van mening dat de overheid nog niet genoeg meewerkt aan het vernietigen van geconfisqueerde namaakspullen.

Er zijn twee soorten namaakspullen. De echte namaakspullen die als overproductie worden gemaakt bij merkfabrieken. En de “kickover”: een artikel is dat qua vorm en naam sterk overeenkomt met het originele product.

Bron:

Nieuwsbrief Communicatienieuws

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!