ReclameReview: vijftigplus-daten met Ourtime

ReclameReview: vijftigplus-daten met Ourtime

Datingsites zijn er volop, maar dating voor vijftigplussers is een heel specifieke markt. Op deze doelgroep richt Ourtime zich. Met de introductiecampagne zet het bedrijf zichzelf neer als de datingsite die ouderen samen van het leven laat genieten.

Credits

Bureau: Steve, Parijs
Verantwoordelijk bij Meetic Group: Jérôme Riviere, Senior Vertical Director Europe, Sophie Ak Gazau, CMO Europe, Roelijne Peters, Market Manager NL

Doelstelling

De zichtbaarheid en naamsbekendheid van Ourtime vergroten om zoveel mogelijk singles samen van het leven te laten genieten.

Uitwerking

Uit het persbericht: "De nieuwe tv-commercial viert de young at heart-levensstijl van de huidige generatie vijftigplussers. In de commercial ontmoeten we Ruben en Anna die niets liever doen dan eropuit trekken met hun motor. Ze vonden elkaar in hun gezamenlijke liefde voor motorrijden op Ourtime. Jérôme Riviere, Senior Vertical Director Europe van Ourtime: 'We willen singles helpen om alles uit hun (liefdes)leven te halen. Het biedt een veilige omgeving waar ze gelijkgestemden in dezelfde levensfase kunnen ontmoeten en een nieuw avontuur starten'."

"Deze dating-campagne breekt met alle bestaande clichés"

"Met de slogan 'samen van het leven genieten' wil Ourtime levenslustige vijftigplus singles aanspreken die klaar zijn voor een nieuw (liefdes)avontuur. De nieuwe campagne breekt met alle bestaande clichés en toont betekenisvolle ontmoetingen tussen twee mensen met dezelfde passie. 'Meer dan bij andere generaties zijn deze singles op zoek naar een partner met dezelfde interesses en hobby's. Dat is precies wat deze commercial laat zien', zegt Roelijne Peters, Market Manager van Ourtime. Doel van de campagne is het vergroten van de naamsbekendheid van het merk. De nieuwe geïntegreerde campagne wordt uitgerold in vijf landen en is in Nederland vanaf 25 maart te zien op tv en sociale media."

Oordeel

Ligt het aan mij, of vinden jullie ook dat het direct duidelijk is dat deze mensen geen Ruben en Anna heten? Het ziet er allemaal niet echt Nederlands uit. En dan helpt het niet mee dat je geen pratende mensen in beeld ziet. Daardoor krijgt het geheel wel een duidelijk geadapteerde vibe.

"Nu maar hopen dat de doelgroep zich voldoende aangesproken voelt"

De insteek vind ik overigens prima: herkenbaarheid creëren door in te zoomen op gedeelde hobby's, waar je dus blijkbaar echt op kunt filteren op de site. Verder zie ik nog de USP's 'Dating voor 50+' en 'Gecontroleerde profielen'. Dat zorgt wel voor doelgroepselectie en autoriteit.

En de pay-off past daar ook goed bij: 'Samen van het leven genieten'. Dat is de diepe wens van de doelgroep en Ourtime speelt daar goed op in. Nu maar hopen dat de doelgroep zich voldoende aangesproken voelt door deze campagne, waarvan nog meer uitwerkingen zullen verschijnen.


Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.