ReclameReview: G-Star

9 april 2014, 10:59

Na de prachtige commercial van vorig jaar, waarvoor Skrillex de muziek verzorgde, is G-Star terug met een indrukwekkende lange commercial. Daarin speelt het Britse topmodel Lily Cole in een surrealistische setting een potje schaak tegen de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen.

Credits

Productie: Revolver Amsterdam

Creative Director: Peter Hamelinck, Aitor

Regisseur: Shueti (@Revolver Amsterdam)

D.O.P.: Niels Boon

Executive producer: Raymond van der Kaaij

Line Producer: Lucia Dondorp

Postproductie: the Ambassadors

Styling: Leonie Huisman, Ruud van der Peijl

Hairstylist: Raphael Salley

Make-up: Andrew Gallimore

De doelstelling

G-Star neerzetten als een hip jeansmerk voor mensen die vooruitdenken.

De uitwerking

Het schaakspel is de metafoor voor het leven én de designprincipes van G-Star. Over elke zet wordt goed nagedacht. Vooruitdenken is daarbij nodig. Wereldkampioen schaken Magnus Carlsen en topmodel Lily Cole spelen de hoofdrol in een fantastievolle korte film over schaken in een surrealistisch landschap van beton en staal. Visueel verbluffend en met als boodschap: doorgaan zonder compromissen te sluiten. Dat is G-Star.

Het oordeel

Alles is mooi aan deze commercial: de manier van filmen, de nabewerking, het geluid… Het is meer een filmtrailer of een droom dan een commercial. Dat heeft volgens mij ook te maken met de cryptische manier waarop de boodschap wordt overgebracht. De link met G-Star is niet direct aanwezig. Als je niet blijft kijken tot het einde, weet je niet wie de afzender is. Want dat had ook een parfum kunnen zijn.

De commercial van vorig jaar was juist een ode aan de stof waarvan G-Star zijn beroemde kledingstukken maakt. Ook die was supermooi gemaakt, maar de boodschap was duidelijker. Nu gaat het vooral om een sfeer neerzetten. Dat lukt op zich wel, maar het staat verder af van wat je als merk te bieden hebt. Persoonlijk vind ik de vorige commercial beter, maar wie weet bewijst de doelgroep mijn ongelijk.

David Brinks
Eigenaar bij Hardcopy

Freelance (SEO-)copywriter en mede-eigenaar van Radish Concepts. Blogt ook op Copytips.nl. Houdt van korte bio's.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!