Q8 sluit tankstations aan op WiFi

24 januari 2003, 10:42

Een aantal tankstations van Q8 zullen binnen enkele maanden worden voorzien van WiFi-apparatuur. De aftrap is langs de A15.

Oliemaatschappij Q8 heeft met wireless internetprovider Aervik afgesproken dat veertien tankstations van Q8 de komende maanden worden uitgerust met WiFi-spots.

Het eerste tankstation waarbij internet via WiFi mogelijk wordt, is station Q8 Eigenblok langs de A15 ter hoogte van Rumpt. Daar zal de lancering binnen enkele weken plaatsvinden.

Klanten die ervan gebruik willen maken betalen 1,10 euro voor tien minuten internetten. Dat kan betaald worden met een creditcard of met een sms’je. “De gebruiker stuurt in dat geval een sms’je naar ons, daarvoor wordt 1,10 euro gerekend. Wij sturen hem dan zijn gebruikersnaam en wachtwoord”, legt Jaap van den Berg van Aervik uit.

Het gaat in alle veertien gevallen om een tankstation waar voldoende parkeerruimte is. “De gedachte hierbij is dat mensen even snel op de parkeerplaats hun mail kunnen checken of iets kunnen opzoeken”, aldus Van den Berg. Met internet via WiFi moet de gebruiker binnen een straal van dertig tot driehonderd meter van het zendstation staan.

Q8 hoopt met dit initiatief de zakelijke reiziger of vrachtwagenchauffeur een betere service te verlenen. “Als eerste worden stations in Brabant en de Randstad voorzien, daarna enkele elders in Nederland”, zegt Jeroen Hogenboom van Q8. Om welke locaties het gaat, wil hij nog niet zeggen.

Internet via Wifi maakt mobiel internet mogelijk met in theorie snelheden van maximaal 11 megabit per seconde.

Bron: webwereld.nl

Edwin Duys
Social Media & Online Markeitng Realist | Mede-oprichter Saristos bij Saristos

Dol op het bedrijfsmatig toepassen van online marketing en social media. Mede-oprichter en partner van Saristos, realisten in online marketing en social media. Mijn drijfveer is bedrijven te helpen om door middel van content marketing via social en digitale media gekwalificeerde potentiële klanten (leads) te genereren. Je kunt mij zakelijk volgen via Twitter en met mij connecten via LinkedIn

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Met WiFi kan de consument met een laptop of PDA (electronische agenda) tegen betaling draadloos toegang krijgen tot het internet op de parkeerplaatsen bij de geselecteerde pompstations. Wi-Fi opereert met een snelheid van maximaal 11 megabits per seconde en een bereik van 30-300 meter.

    Bron: Adformatie


    24 januari 2003 om 11:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!