Publieke omroep gaat p2p

19 maart 2006, 08:24

Binnenkort kunnen we tv-programma’s van de publieke omroep gratis en legaal onderling downloaden via een p2p-netwerk. De publieke omroep begint met een proef met het aanbieden van tv-programma’s via de nieuwe Nederlandse p2p-software Tribler, ontwikkeld door wetenschappers van onder andere de TU Delft. Alle rechten van de programma’s die via Tribler worden aangeboden zijn afgekocht, zei William Valkenburg, de contentmanager van de publieke omroep, aldus Bright.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  Arash

  Bittorrent en soortgelijke protocollen zijn erg interessant voor distributie. Het is vele malen sneller en goedkoper dan traditionele distributie (via internet).

  Ben benieuwd hoe de publiek hierop gaat reageert. Aangezien Tribler niet bekend is en niet massaal wordt gebruikt.


  19 maart 2006 om 08:48
  Ulco

  Ik snap iets niet: De rechten zijn afgekocht en toch zijn de downloads gratis & legaal. Dat geeft mij de indruk dat er nog ergens een addertje ligt te wachten…

  Of het sneller is valt trouwens nog te bezien. Bij voldoende server capaciteit haal ik via een “standaard” download gewoon de max. snelheid van mijn internetverbinding. Bij torrents hangt dat er maar net vanaf. Zeker met de Nederlandse zuinigheid als het op bandbreedte aankomt.

  Ps. Zou er bij het reactieformulier even gezet kunnen worden dat email verplicht is, dat had mij een berg typewerk gescheeld 😉


  19 maart 2006 om 08:58
  Peter

  een beetje off topic, maar ik zie zo veel dubbele entries in de marketingfacts feed in bloglines. gewoonlijk 2 maal maar dit bericht 3 keer.


  19 maart 2006 om 09:13
  media

  Peter, je hebt gelijk. Op de een of andere manier gaat de synchronisatie tussen ExpressionEngine en Feedburner nog niet helemaal goed. Iemand suggesties om dit probleem op te lossen?


  19 maart 2006 om 09:18
  Willem

  Daar heeft het nies mee te maken. Het heeft te maken met het feit dat als het bericht gewijzigd wordt hij weer opnieuw gelezen wordt in Bloglines en dus als nieuw bericht weergegeven wordt.

  Voortaan berichtjes in 1 keer goed schrijven dus 😉


  19 maart 2006 om 09:38
  media

  Klopt willem, maar ik had daar in het verleden met pMachine geen last van. En zo nu en dan komt het inderdaad voor dat je een bericht wilt aanpassen (tikfouten, onjuiste formulering, etc). Daar ontkom je helaas niet aan.


  19 maart 2006 om 09:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!