Practicum nieuwe media via weblogs

Practicum nieuwe media via weblogs
, Upstream
@marcoderksen

Studenten Communicatie- en Informatiewetenschappen van de Universiteit Utrecht zijn deze week begonnen met het vak practicum nieuwe media. Zij hebben als opdracht het ontwikkelen van een crossmedia formats en de vorderingen zijn te volgen via de weblog practicumnieuwemedia.web-log.nl.

Docente Indira Reynaert, een van de iniatiefneemster van de weblog, zegt hierover:

“De studenten moeten zelf hun bevindingen omtrent crossmedia bijhouden in een eigen team.web-log. Deze web-logs worden gekoppeld aan het portaal zodat er netwerk ontstaat. De studenten kunnen zo elkaars materiaal en bevindingen bekijken en informatie uitwisselen. Het is niet afgeschermd. Studenten kunnen dus tips krijgen van buitenaf.”
Indira en alle studenten die er aan mee werken, heel veel succes en vooral ook plezier!

Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Goed initiatief, er was net op Higher Level een discussie over het onderwijs en innovatie, ondernemen en nieuwe media.

  http://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=26;action=display;threadid=8592

  Het wordt dus toch wel iets mee gedaan.

  geplaatst op
 • Leuk dat je hier aandacht aan hebt besteed, Marco. Kennelijk wordt er toch te weinig geëxperimenteerd in het onderwijs.
  Leuk als er mensen uit het bedrijfsleven zijn die de studenten nuttige tips willen geven.

  We zijn overigens gisteren pas gestart dus het platform is nog erg klein. Er komen ongeveer 10 team.web-logs aan te hangen, volledig gecostumized en ieder met een eigen (fictieve) bedrijfsidentiteit.

  geplaatst op
 • @indira,
  Ik geef les op de de HES en een mastersopleiding en gebruik sinds vorig jaar een eigen weblog & teamlog's. Wil heel graag ervaringen uitwisselen.

  Een van mijn problemen vorig jaar met een opdracht voor crisimanagement is dat we bestaande bedrijven hadden gekozen & dat het niet heel fijn zou zijn als onze gefingeerde crisis openbaar zou worden...

  .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

  geplaatst op
 • @antoinette ik ben voor de uitwisseling van ervaringen, gaan we doen. Ik ben pas begonnen, dus gun me een paar weekjes :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.