Practicum nieuwe media via weblogs

13 september 2005, 04:37

Studenten Communicatie- en Informatiewetenschappen van de Universiteit Utrecht zijn deze week begonnen met het vak practicum nieuwe media. Zij hebben als opdracht het ontwikkelen van een crossmedia formats en de vorderingen zijn te volgen via de weblog practicumnieuwemedia.web-log.nl.

Docente Indira Reynaert, een van de iniatiefneemster van de weblog, zegt hierover:

“De studenten moeten zelf hun bevindingen omtrent crossmedia bijhouden in een eigen team.web-log. Deze web-logs worden gekoppeld aan het portaal zodat er netwerk ontstaat. De studenten kunnen zo elkaars materiaal en bevindingen bekijken en informatie uitwisselen. Het is niet afgeschermd. Studenten kunnen dus tips krijgen van buitenaf.”

Indira en alle studenten die er aan mee werken, heel veel succes en vooral ook plezier!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  indira

  Leuk dat je hier aandacht aan hebt besteed, Marco. Kennelijk wordt er toch te weinig geëxperimenteerd in het onderwijs.

  Leuk als er mensen uit het bedrijfsleven zijn die de studenten nuttige tips willen geven.

  We zijn overigens gisteren pas gestart dus het platform is nog erg klein. Er komen ongeveer 10 team.web-logs aan te hangen, volledig gecostumized en ieder met een eigen (fictieve) bedrijfsidentiteit.


  13 september 2005 om 05:45
  amsterdamant

  @indira,

  Ik geef les op de de HES en een mastersopleiding en gebruik sinds vorig jaar een eigen weblog & teamlog’s. Wil heel graag ervaringen uitwisselen.

  Een van mijn problemen vorig jaar met een opdracht voor crisimanagement is dat we bestaande bedrijven hadden gekozen & dat het niet heel fijn zou zijn als onze gefingeerde crisis openbaar zou worden…

  [email]antoinette@sopa.nl[/email]


  13 september 2005 om 09:17
  indira

  @antoinette ik ben voor de uitwisseling van ervaringen, gaan we doen. Ik ben pas begonnen, dus gun me een paar weekjes 🙂


  14 september 2005 om 18:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!