(PR Academy de Podcast) Thea van Unen over transparantie in communicatie

7 oktober 2021, 09:00

‘Iedereen is inmiddels journalist’

Met meer dan 15 jaar PR ervaring ‘under the belt’ kunnen we Thea van Unen gerust een PR-expert noemen. In deze extra lange aflevering van PR Academy de Podcast duikt ze samen met host Aaron de diepte in, geeft ze do’s and don’ts en vertelt ze alles over haar ervaringen met Public Relations.

PR Academy de Podcast is dé plek waar host Aaron Mirck (PR-adviseur en oprichter van PR-tool Presscloud) alles uit de doeken doet over de wereld van PR. Hij duikt om de twee weken de diepte in met gasten uit de industrie, topondernemers, PR-fanaten en persbericht-goeroes. Ben je benieuwd? Goed zo, wij ook. Ontdek hoe je gratis publiciteit scoort, leert denken als een journalist en zo je merk bekend en geliefd maakt.

Thea van Unen draait al zolang mee in het PR vak, dat ze persberichten zelfs nog heeft verstuurd per fax. Je leest het goed, per fax! Ze deelt een aantal van haar handige PR-tips:

Presscloud · S1E6 – PR-expert Thea van Unen

‘Als bedrijf kun je echt niet meer liegen. Regisseren is het toverwoord. Ik zou ook zeker niets verstoppen of verpakken, want iedereen is inmiddels journalist. Er zijn zoveel mediakanalen en social media platforms. Het lukt je niet meer om een boodschap buiten beeld te houden.’

Aaron Mirck is publicist en schrijver. Hij publiceerde een dichtbundel over technologie: Dit algoritme deugt niet en managementboek Alles wat PR-bureaus je niet vertellen. Regelmatig schrijft hij opiniestukken over technologie, onder meer in NRC, het Parool, de Telegraaf en Elsevier. Eerder werkte hij als journalist, als tekstschrijver voor tech-bedrijven en als co-founder van tech-startup Presscloud.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!