Plazoo.com: Nederlands antwoord op Technorati en Feedster?

16 februari 2005, 04:23

Binnen enkele weken zal Plazoo.com, een nieuwe zoekmachine voor RSS-feeds, worden gelanceerd. Plazoo.com is evenals de bedrijvenindex qlik.nl, onderdeel van de Qlikworld BV Group.

De database van Plazoo.com bevat op dit moment reeds 200.000 bronnen maar dit zal de komende periode flink worden uitgebreid. Naast de mogelijkheid om handmatig bronnen toe te voegen, heeft Plazoo.com een in-huis ontwikkelde crawler dat nieuwe bronnen zal toevoegen. Verder biedt het de mogelijkheid om in verschillende talen te zoeken, en hebben gebruikers de mogelijkheid om via MyPlazoo een zoekopdracht als RSS-feed op te slaan en te volgen. Nu nog een wat professionelere look-and-feel en Plazoo.com is wat mij betreft een potentiele kandidaat om zich te ontwikkelen als het Nederlandse antwoord op Technorati of Feedster!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

9 Reacties

  Koos van der Weijde

  Is er iemand die ervaring heeft met Plazoo / Qlik ?

  Wil er wel aan beginnen maar weet niet of het werkt.


  21 juni 2006 om 12:04
  W.K. Klaver

  Koos,

  Je mag het gratis proberen. Als je twijfels hebt probeer het eerst. We helpen je graag verder om een beslissing te nemen.


  10 augustus 2006 om 14:39
  E.C. Prickaertz

  Ik was één van de eerste die gebruik maakte van de diensten van Qlik/Plazoo en ik kan zeggen dat het helemaal top is! Ik bepaal zelf op welke keywords ik gevonden word op het net en dat zorgt er weer voor dat ik op die manier alleen de juiste doelgroep bereik. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.


  7 december 2006 om 19:08
  Tinus G

  Negeer bovenstaande reactie als je je orienteert op Plazoo. Deze beste man is zo fanatiek fan van Plazoo dat hij in zijn vrije tijd alle negatieve berichtgeving omtrent Plazoo probeert om te buigen in iets positiefs.

  Plazoo moet geschrokken zijn dat er nu in Google’s index 3 van de 10 links op de eerste pagina verwijzen naar kritische artikelen. Laten we hopen dat ze hun imago ook op andere manieren proberen te verbeteren dan alleen door het reageren op blog posts.


  7 december 2006 om 20:34
  jdevalk

  Heren heren, blijven we vriendelijk voor elkaar? 🙂 Als jullie elkaar in de haren willen vliegen: prima maar vraag je eerst af of wij dat ook allemaal willen zien 🙂


  9 mei 2007 om 17:20
  Lisette van der Heijden Steeg

  Hoi,

  Wil ook graag beginnen met Plazoo / Qlik ?

  Wil er wel aan beginnen maar ben erg geschrokken van alle negatieve berichten.

  Is het werkelijk zo dat je het eerst mag uitproberen ?

  Kan iemand mij verder helpen ?


  9 april 2010 om 18:35
  Ferry

  Ik zou er NIET mee in zee gaan Lisette! Ik heb ervaring met dit k*tbedrijf en deze is zachtgezegd niet echt positief, ook de klantenservice en afhandeling van mijn klachten zijn ver beneden niveau, bijna onbeschoft te noemen!

  NIET mee in zee gaan


  26 mei 2010 om 12:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!