Planet introduceert als eerste provider Gaming on Demand

25 maart 2003, 22:47

Vandaag introduceert Planet Internet als eerste provider in Nederland Games on Demand. Met deze nieuwe dienst, onder de naam Planet Game Club, kunnen Planet ADSL abonnees voor een vast bedrag per maand onbeperkt games spelen. Medio 2003 is de unieke dienst ook beschikbaar voor breedband abonnees van andere providers.

De Planet Game Club biedt een breed en voortdurend groeiend assortiment games, waarvoor abonnees aanzienlijk minder betalen dan in de winkel. De games zijn van dezelfde hoogwaardige kwaliteit als de gekochte of gehuurde titels en worden in een door Planet Internet beveiligde omgeving gespeeld. Vanwege het grote gebruiksgemak is de Planet Game Club voor een brede doelgroep toegankelijk.

Voor een vast bedrag per maand kunnen abonnees ongelimiteerd gebruik maken van een ruim assortiment PC-games in verschillende genres. Zo zijn er actiespellen, flightsimulatoren en racespellen, maar ook boardspellen. Voorbeelden zijn Supreme Snowboarding, Tomb Raider Chronicles, Risk, V-Rally 2, Silent Hunter en Tom Clancy s Rainbow Six. De playlist is gericht op een brede doelgroep. Door het grote gebruiksgemak en de brede selectie van games is de Planet Game Club een laagdrempelige dienst en dus ook aantrekkelijk voor gebruikers die geen uitgesproken game- of pc-kenner zijn.

De Planet Game Club kost Euro 9,95 per maand voor ADSL abonnees van Planet Internet. Tot half mei geldt een introductieaanbod en is de eerste maand gratis. Het ligt in de planning om medio 2003 de dienst ook aan te bieden aan niet-abonnees van Planet Internet. Hiervoor zal een hoger maandbedrag gelden dan voor de eigen abonnees.

De nieuwe dienst is gebaseerd op software van technologieleverancier Exent Technologies. Exent Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van Applications on Demand software. Het gevarieerde en steeds groeiende gamesaanbod via internet is mogelijk door de samenwerking tussen Planet Internet en de gamepublishers Eidos, Infogrames en Ubi Soft.

Bron:

http://www.perssupport.anp.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!