Overzicht markt voor weblogtools

17 februari 2005, 23:00

Overzicht markt voor weblogtools

Elise Bauer heeft op haar weblog een interessant overzicht van de actuele markt voor weblogtools. Alhoewel haar analyse vooral is gebaseerd op de tools die worden gebruikt in de VS (o.a. op basis van Technorati), geeft het toch een aardig beeld van de markt.

Blogger (35%), Live Journal (20%) en Typepad (18%) zijn op dit moment veruit de meest gebruikte weblogtools. Opvallend is dat op basis van deze en cijfers van 6 maanden geleden, Blogger en Typepad de grootste groei vertonen ondanks het feit dat Typepad een betaalde service is in een markt waar veel weblogtools gratis worden aangeboden (o.a. Blogger, LiveJournal en MSN Spaces). Blijkbaar is men in toenemende mate bereid te betalen voor een goede weblogservice.

Six Apart, het bedrijf achter Typepad, Movable Type en het recent overgenomen LiveJournal, is de grootste aanbieder van weblogservices (41%) gevolgd door Google, eigenaar van Blogger (35%). Het recent gelanceerde MSN Spaces heeft inmiddels een marktaandeel van 3%.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!