Ouders Online 10 jaar

17 april 2006, 19:09

Ouders Online 10 jaar

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat Justine Pardoen en Henk Boeke zijn gestart met het elektronisch tijdschrift Ouders Online.

Pardoen en Boeke hebben het niet altijd even gemakkelijk gehad. Bij de start van Ouders Online spande het uitgeversconcern VNU (destijds uitgever van het tijdschrift Ouders van Nu, tegenwoordig eigendom van Sanoma) twee keer een rechtszaak tegen hen aan omdat de naam Ouders Online inbreuk zou maken op het merkenrecht. Hoewel ze beide zaken wonnen, koste het ze toch enorm veel geld aldus Boeke destijds in Onze Taal.

In december 2002 leek het er opnieuw even op dat Ouders Online wegens geldnood ten onder zou gaan maar uiteindelijk is het toch weer opgekrabbeld. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb hoe de situatie vandaag de dag is maar feit is dat ze nog steeds bestaan en dat is absoluut een felicitatie waard!

Met dank voor de tip van Jak Boumans

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

    henk boeke

    Wat leuk en eervol, zoveel aandacht! Ook leuk om weer eens een oude “cover” van ons terug te zien. Those were the days, man!

    De reactie van Ruben Timmerman was zeer terecht. Ik heb hem inmiddels persoonlijk gemaild om een & ander te bespreken. Mocht iemand gaan kijken op zijn (schitterdende!) site, bedenk dan dat hij een “verkeerde” test deed met Google, omdat hij de verkeerde domeinnaam gebruikte. Hij zocht op “site:www.oudersonline.nl” in plaats van “site:www.ouders.nl”. Dan krijg je geen 400 maar meer dan 50.000 hits. Op zich is dit wel zorgwekkend natuurlijk, dat dit zoveel verschil uitmaakt. Iemand enig idee hoe dat komt?!

    Vriendelijke groet – Henk Boeke (redactie Ouders Online)


    22 april 2006 om 13:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!