Orange krijgt nog 3 jaar de tijd

7 april 2006, 17:31

Telecomprovider Orange (in Nederland) krijgt nog 3 jaar de tijd om een winstgevend bedrijf te worden, zo heeft de nieuwe topman van Orange Nederland, de Fransman Gauthier, gezegd in een interview met het Financieel Dagblad. De Fransman is de opvolger van de Brit David Holliday, die het niet lukte om de beoogde 20% marktaandeel te verwezenlijken. Orange verkeert in problemen, het aantal klanten is te laag en het moet daarnaast ook nog een UMTS-netwerk aanleggen omdat dat een van de eisen van de Nederlandse staat was bij de veiling van de licenties hiervan.

Gauthier wijt de verliezen deels aan oneerlijke concurrentie met rivalen Vodafone en marktleider KPN . Zij hebben een voorsprong gekregen bij de start van mobiele telefonie in Nederland, omdat ze niets hoefden te betalen voor gsm-vergunningen, zo stelt de nieuwe Orange-baas. Hij heeft daarom toezichthouder Opta gevraagd om langer te mogen profiteren van een afspraak die regelt dat Orange een lager tarief betaalt aan KPN en Vodafone voor gesprekken die worden afgewikkeld op diens mobiele netwerken. Die regeling loopt af in 2008.

Mocht het tot een fusie komen met een Nederlandse partij, dan prefereert Gauthier kabelbedrijf UPC. In tegenstelling tot branchegenoot T-Mobile heeft UPC iets wat Orange niet heeft: televisie.

Barry Kampstra
Managing director bij Daisycon

Barry Kampstra is één van de drie oprichters van Daisycon. Daisycon is in Nederland actief op het gebied van Cost-per-Click, Cost-per-Lead en Cost-per-Sale online marketing. Met ruim 30.000 aangesloten publishers mag Daisycon zich met recht marktleider op het gebied van performance based online marketing noemen. Zie ook LinkedIn.

Categorie
Tags

4 Reacties

  jan kabaal

  schrijf je nieuws, doe het dan ook gewoon netjes qua spelling:

  “Orange verkeerd in problemen” dat is een andere verkeerd dan Orange verkeert in de problemen.

  Stam + t is toch niet moeilijk?


  7 april 2006 om 19:30
  suzie

  1) wat betekent MARKE-TING? IS DIT EETBAAR OF NIETZ/

  2) WAAROM ZIJN MANNEN ZO BAZIG, SAAI, EN STELEN ZE AL HET GELD DE NEDERLANDERSEMAN. IK HAAT MANAGERS!


  8 april 2006 om 06:58
  Jacobien

  @ suzie

  Wauw, wat een diepzinnige opmerkingen.

  Heb je ook nog wat te melden? En dan onder je eigen naam graag.


  8 april 2006 om 08:51
  r.s.

  Wanadoo zal worden omgedoopt in Orange (beide france telecom). Over 2 jaar massale adoptie van WiFi in mobiele telefoons. Partijen die zowel ISP als aanbieder van mobiele telefonie (ook MVNO’s) zijn zullen dan een sterke postitie krijgen; 1 partij 1 rekening voor (tv), internet en telefonie.


  11 april 2006 om 10:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!