Oracle betaalt $5,85 miljard voor Siebel

12 september 2005, 12:51

Oracle heeft zojuist bekend gemaakt CRM lsoftware leverancier Siebel over te nemen voor 5,85 miljard dollar. Als reden voor de overname zegt Oracle President Charles Phillips:

“This is a customer driven event. Our joint customers have consistently recommended this transaction to both companies for over a year. We will embrace Siebel’s best-in-class CRM products and make the features of those products the centerpiece of our Project Fusion CRM.”

Oracle heeft eerder een forse strijd geleverd om Peoplesoft middels een vijandelijke overname in te lijven.

Siebel wordt direct hartelijk verwelkomd op de site van Oracle.

Siebel neemt wereldwijd een tweede positie in op als CRM leverancier na SAP die trouwens via haar website openlijk jaagt op de Peoplesoft klanten van Oracle.

Voor wat betreft de desktop software voor medewerkers gaf Gartner vorig jaar al aan in een onderzoek zowel Siebel als Oracle hoger te waarderen dan SAP. Siebel heeft met deze overname een grote stap gezet om haar positie in de crm-software branche te versterken.

Update 13-9 Interessant is ook het artikel van Planet Multimedia over de overname.

Ludo Raedts
Founding Partner bij RIFF

Categorie
Tags

2 Reacties

  Nick-E

  Misschien handig om erbij te vermelden dat er bij Siebels meer dan 2 miljard euro in de kas zat. In de praktijk is de overnamesom dus maar 3,5 miljard euro. (afgerond)


  12 september 2005 om 17:00
  Bas

  Hmm, weer een toevoeging aan mijn Hype 2.0 verhaaltje op m’n weblog.


  13 september 2005 om 05:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!