Oplichters actief rond creditlijn Habbo Hotel

2 december 2005, 22:15

De populaire online jongerenwereld Habbo Hotel blijkt veel oplichtingpraktijken te ontlokken op internet. Op het web proberen sommige Habbo-leden om aan credits te komen door andere leden te misleiden. Ze plaatsen oproepen op forums, in weblogs en gastenboeken met de oproepen dat leden gratis of extra veel credits kunnen krijgen wanneer ze op het telefoonnummer van de Habbo Credit Lijn een speciale code invullen. De credits zijn waardevol in het het virtuele Habbo Hotel omdat daarmee onder andere meubilair kan worden gekocht.

Ook hier op Marketingfacts zijn de afgelopen dagen meerdere oproepen geplaatst. Habbo Hotel waarschuwt op de eigen site tegen deze vorm van oplichting, maar op het telefoonnummer zelf is geen waarschuwing te horen.

De Habbo Credit Lijn kost bellers ?1,60 per gesprek. Wie het nummer belt krijgt de melding “Voer de credits code van je Habbo Portemonnee in”. Na het invoeren ontvangt de het lid dat bij de code hoort, 10 credits. Op internet plaatsen oplichters echter oproepen dat mensen veel meer credits kunnen krijgen wanneer ze een speciale, geheime code invoeren.

Deze oplichters blijken zoals gezegd ook hier op Marketingfacts actief te zijn. In de discussie 212 meets Habbo Hotel (verslag) staan zeker 5 mensen die proberen anderen op de genoemde manier te misleiden. Hierbij worden teksten gebruikt als:

Hallo Habbo’s!

Ik ben de admin van www.habbohotel.nl!

Deze maand is het Habbo maand.

Dan krijgen alle habbo 100 credits.

Je hoeft alleen te bellen naar:

Woon je in Nederland, bel dan 0909-2658401

Woon je in Belgi?, bel dan 0903-39831

De Special code is: 0635777

Voor meer info, mail dan naar:

[email]admin@habbo.nl[/email]

Veel succes!

Sommigen zetten er expliciet bij dat als er geen credits bijgeschreven worden op het eigen account, er sprake is van een storing en men het nog een keer moet proberen. Diverse gebruikers zijn al gedupeerd, zo blijkt onder andere uit het forum van TROS Radar.

Op de Habbo Credit Lijn krijgen bellers geen waarschuwing te horen voor dit soort praktijken. Wel wordt op de site van Habbo Hotel op meerdere plaatsen uitvoerig gewaarschuwd tegen deze vorm van oplichting:

Het klinkt zo makkelijk. Gewoon het nummer bellen, de code intoetsen en bingo, de gratis Credits rinkelen in je Habbo Portemonnee. Maar nee, ook dit is fraude.

Het klopt dat je Credits kunt krijgen via een speciaal telefoonnummer, maar alleen als je je eigen Habbo Credit Code intoetst. Die code is te vinden in je Habbo Portemonnee.

Als je hier intrapt, koop je dus Credits voor de oplichter. De code die hij je gegeven heeft is zijn eigen Habbo Credit Code. Maar de kosten voor de Credits komen op jouw telefoonrekening

Habbo waarschuwt niet alleen de leden en ouders, maar ook de oplichters; “Iedereen die betrapt wordt op oplichterij, of andere dingen die tegen de Habbo regels zijn, wordt zonder pardon verbannen uit het hotel – soms zelf voor altijd”

Categorie
Tags

7 Reacties

  media

  Ik had al zo’n vermoeden dat hier sprake was van oplichterij. Was er nog niet aan toegekomen om Habbo te informeren. Dank voor de update Anders!


  3 december 2005 om 07:38
  yifan

  hallo dit is waar ik ben zelf niet opgelicht maar 1 ding

  blijf op de hoogte ik heet mike-oneone op habbo mail me maar!


  8 december 2005 om 16:07
  susena

  ik ben nie opgelicht maar ik vindt het wel erg wat ze

  doen!!!


  12 december 2005 om 16:51
  geen grap dit is egt ;)

  Woon jij in nederland dan moet jij effe deze nummer bellen:0909-2658401

  Of als je in België woon dan moet je deze nummer bellen:0903-39831

  Blijf aan de lijn tot je het rinkelgeluid (‘katsjing’) hoort. Dan pas worden namelijk de Habbo Credits in je Habbo Portemonnee geplaatst. Dan kun je ophangen. Blijf je daarna nog aan de lijn, dan lopen de kosten door, en betaal je 70 cent per minuut.DUS OPHANGEN ALS JE ‘katsjing HOORT ANDERS KOST JE DAT 70,CENT.

  Want je wil natuurlijk gratis bellen en gratis 100 credits krijgen dan moet je dit doen.

  en dit is de belangerijkste punt wat je niet mag vergeten!! er komt een vrouw aan de lijn dan zegt ze dat het 1.60 kost.dan moet je een code invoeren en dan moet je deze code 3171342 invoeren na dit moet je ‘katsjing hooren dan heb je de habbo credits (soms krijg je ook een code want het is iligaal vertel het niet aan een hobba asl je een code krijg dan moet je die in habbo portemonnee invoeren dan heb je ze en asl het niet lukt nog een x proberen het moet luken probeer het tot het lukt als het 1x lukt dan lukt het steeds het duurt wel lang want het server van nu is een beetje sloom daarom moet je dit een paar x doen tot dat die het heel goed doet 😉 en asl het goed is krijg je dan 100 credits 😉 en je hoef namelijk geen 1.60 te betalen 😉 en ik wens je veel succes 😉

  groetjes lotus 😉


  13 december 2005 om 18:48
  Sjerdo

  ik heb zelf veen habbo fansite, maar ik ben ook gehackt op habbo, komt ook steeds meer voor!


  22 december 2005 om 18:11
  jeroen

  heej mens nie doen hor als je cr of wa wilt (ruilen) voeg dan op habbo mij toe dat is

  mohjeroen


  23 december 2005 om 06:35
  rolphe

  M’n dochter is van alle credits 93 HC dagen en kamer beroofd.

  Dit gebeurde in een zeer korte periode.

  Er is een dialoog op habbo en ze wordt eruit gegooid, als ze weer ingelogd is blijkt alles weg.

  Mijn vermoeden is dat iemand op dat moment het passwoord kon lezen, mogelijk lag ze er niet echt uit, maar was het een fake pagina.

  Probleem is dat Habbo nu ONZE IP van habbo afsluit en dialoog met habbo is er niet want ik krijg geen reactie op mijn emails

  waarin ik aanbied de data en tijden van de betalingen + eventueel kaartnummers en de bedragen te geven.

  Dus habbogebruik let goed op, want er blijken meerdere manieren van oplichting op Habbo te zijn en de hulp van Habbo is bij mij tot nu toe GEEN.


  24 december 2005 om 20:43

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!