Online verkoop medicijnen aan banden

19 december 2005, 10:49

Als affiliate van TradeTracker ontving ik vanochtend het volgende mailtje van ??n van de adverteerders, Medicotheek.nl (verwijst inmiddels door naar Landelijkeapotheek.nl).

Medicotheek.nl stopt per direct haar activiteiten. De inspectie van de gezondheidszorg heeft laten weten dat het partijen die geen apotheek zijn, verbiedt om zich te profileren als apotheek. Medicotheek.nl mag derhalve niet meer als verkooppunt fungeren voor de Landelijke Apotheek.

Het faciliteren in de verkoop van receptmedicijnen wordt verboden, evenals ondersteuning van de verkoop hiervan. De inspectie van de gezondheidszorg zal de verkoopondersteunende partijen hier in 2006 van op de hoogte stellen. Medicijnen zullen enkel nog verkrijgbaar zijn via offici?le apotheken als de Landelijke Apotheek. Ook voor de Landelijke Apotheek is het echter uitgesloten dat er reclame mag worden gemaakt via bijv. affiliate marketing.

Wij betreuren vanzelfsprekend de korte duur van de campagne. Bovenstaande noodzaakt ons echter tot het per direct stoppen van onze activiteiten.

Op de site van de inspectie kon ik verder geen informatie hierover vinden. Vraag me met name af of straks ook adviessites als DokterDokter.nl verboden gaan worden. Iemand een idee welke kant dit opgaat?

Ik werkte tien jaar bij de grote uitgevers van Nederland. In 2001 ben ik voor mezelf begonnen, als zelfstandig webmarketeer en freelance auteur. Op internet zijn zoekmachines mijn grote passie. Zo voer ik voor grote en kleine klanten Google AdWords-campagnes. Begin 2005 heb ik Feeder, de Nederlandse RSS zoekmachine, gelanceerd.

Categorie
Tags

4 Reacties

  B. Drumt

  De regelgeving hierover bestaat al langer, en de inspectie toetst zo nu en dan sites die medicijnen verkopen. Er is geen sprake van nieuwe acties. Blijkbaar is Medicotheek.nl ditmaal de klos, ze zullen niet de laatste zijn.


  19 december 2005 om 11:24
  Eric L.

  Karel Kolb, als je ook affiliate bent bij daisycon had je nog meer informatie gehad (en een stuk eerder), ook over DokterOnline:

  Een gedeelte uit de Nieuwsbrief van Dokteronline van 17 dec.

  Publisher Nieuwsflits

  In deze nieuwsbrief speciale aandacht voor het affiliate-programma van: DokterOnline

  Zoals u wellicht heeft vernomen zijn er een aantal veranderingen gaande in de gezondheidsbranche. Hierdoor werden een aantal affiliates genoodzaakt om links te verwijderen of aan te passen, ook is er gisteren een geheel programma gestopt.

  Om veel affiliates gerust te stellen kunnen wij u mededelen dat het goedlopende affiliate-programma van Dokteronline.com gewoon door zal blijven lopen en de links hiervoor gewoon kunnen blijven staan. Sterker nog Dokteronline.com heeft nu ook een XML-feed voor het programma beschikbaar gesteld. Hierin vindt u alle product en categorie teksten, plaatjes etc. Deze XML-feed kunt u in het affiliate-programma terugvinden, en zal altijd up-to-date zijn.

  ——————————–


  19 december 2005 om 12:54
  Eric Klaassen

  … de kop van dit artikel lijkt me dus nogal overdreven.


  19 december 2005 om 15:40
  Karel

  @Eric (2x)

  Dank voor update en reactie. Zelf vind ik 17/12 niet ‘veel eerder’ dan vandaag eerlijk gezegd, en ook niet ‘overdreven’. Simpelweg omdat een kop die wáár is, in mijn ogen niet overdreven wordt als het geen primeur betreft. Dat ik geen affiliate ben van Daisycon valt me natuulijk wél aan te rekenen. 😉


  19 december 2005 om 17:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!