Online ringtones laten kassa rinkelen

18 juli 2004, 06:33

De snelle groei van de verkoop van ringtones bezorgt de muziekindustrie een meer dan noodzakelijk inkomen, aldus de tweede editie van ‘Mobile Music’ een rapport van Baskerville/Informa Media. Volgens dit rapport vertegenwoordigde de ringtonesmarkt 3 miljard dollar in 2003.

Hiervan ging 148 miljoen naar auteursrechtenverenigingen, wat een groei van meer dan 50 procent betekende in vergelijking met een jaar eerder. Volgens het rapport zou de verkoop van ringtones in 2008 goed zijn voor 4,7 miljard dollar. Uitgaande van een jaarlijkse verkoopstijging van de traditionele muziekverkoop met 2 procent per jaar, zullen de ringtones 12 procent van de totale muziekverkoop uitmaken. Volgens het rapport hebben de belangrijke muziekmaatschappijen getracht hun fysieke business model op te dringen in de digitale wereld, terwijl een inkomstendeling als meer realistisch wordt naar voor geschoven.

De intrede van de belangrijke muzieklabels in de ringtones-business maakt dat de inkomstendeling moet herbekeken worden. Sommige operatoren en verkopers van ringtones vinden muzieklabels een ietsje te enthousiast wat betreft hun aandeel in de inkomsten. Dat schommelt momenteel tussen de 25 en de 55 procent van de consumentenprijs. In tegenstelling tot de muziek downloads, is de sector van de ringtones amper slachtoffer van de muziekpiraterij.

Het rapport ?Mobile Music? is uitgegeven door Baskerville and Informa Media.

Via:

Nieuwsbrief 6-minutes

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!