Online Banking snelst groeiende online activiteit

10 februari 2005, 05:15

Volgens Pew Internet & American Life is online bankieren de snelst groeiende online activiteit. Het percentage Amerikaanse internetgebruikers dat online bankiert is gestegen van 17% in 2000 naar 44%. Dit percentage is met name onder de breedbanders gestegen. Op dit moment bankiert 63% van de Amerikaanse breedbanders online, terwijl dit percentage onder de niet breedbanders 32% is.

Overige conclusies zijn o.a. 49% van de mannen met een internetverbinding geeft aan online te bankieren (of een poging te hebben ondernomen). Maar liefst 10% meer dan vrouwen met een internetverbinding. En zoals verwacht, hoe hoger het inkomen hoe groter de kans dat men online bankiert. Breedband, inkomen, online aankopen en online bankieren hebben duidelijk een correlatie.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!