Online afrekenen kan op veel verschillende manieren

18 april 2004, 16:39

Op internet kan op zeer veel verschillende manieren worden betaald voor producten of diensten. Naast de traditionele manieren (acceptgiro, vooruitbetaling, onder rembours) is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te betalen via de telefoonrekening, prepaid of via een virtuele chipknip. Voor elke methode zijn er diverse aanbieders met elk hun eigen systeem. Deze maand een aardig overzicht van online betaalsystemen in PCM.

Rabobank en ING Bank bieden beide een virtuele chipknip, respectievelijk Minitix en Tootz. Het aantal webwinkels dat deze betaalmethodes aanbiedt, is nog vrij laag.

Prepaid betaalmethodes zijn Moxmo en Secoin. De bekendste deelnemers aan deze methoden zijn Belcompany, Autoweek, Schoolbank, Kaartenhuis en GSMPlaza.

De meest gebruiksvriendelijke prepaidmethode is de Wallie-card, die bij buurtwinkels en benzinestations verkrijgbaar is. De Wallie-card wordt door veel bekende websites gebruikt, zoals Tweakers, Marktplaats en Free Record Shop.

De snelste manier van betalen op internet is via de creditcard. Voor deze betaalmethode zijn er ook ‘tussenpersonen’, waarvan PayPal en FirstGate wellicht de bekendste zijn.

Naast al deze methoden zijn er nog veel meer op te noemen. Desondanks bieden de meeste webwinkels klanten slechts 1 of enkele betaalmogelijkheden aan.

Bron:

Personal Computer Magazine nr. 5, p. 88, 2 p.

Zie ook:

http://www.mediafact.nl/online-betalen.php

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!