Online video en social media

12 september 2013, 09:39

Interessante statistieken over online video en social media

Online video wordt steeds meer gebruikt door marketeers en wordt ook steeds populairder onder consumenten. De combinatie met sociale media is hierbij van belang, aangezien je daarmee je video nog beter onder de aandacht kunt brengen.

Naast dat sociale media onderdeel worden van het dagelijkse leven, neemt de hoeveelheid online video’s en mensen die online video bekijken nog steeds toe. Er zijn verschillende feiten die aantonen dat online video en sociale media goed samengaan:

  • Vierenzestig procent van de mensen die je video bekijken gaan eerder over tot een aankoop of een vervolgactie aan de hand van de video. Wanneer er slechts droge tekst te zien is met dezelfde informatie, ondernemen deze potentiële klanten dus geen actie.
  • Eén minuut aan video staat gelijk aan 1,8 miljoen woorden. Video helpt je dus met het in een korte tijd overbrengen van je booschap.
  • Bij het oriënteren op aankopen bij bijvoorbeeld Wehkamp.nl hebben veel kopers de voorkeur voor een video waarin het product wordt getoont bij het maken van de aankoopbeslissing dan een afbeelding of tekst over het product. Video stimuleert aankopen bij je klanten.
  • Ongeveer één derde van de Nederlanders kijkt dagelijks naar online video, 29% wekelijks, 21% maandelijks en maar 16% kijkt zelden tot nooit naar online video. Er zijn dus genoeg mensen die naar online video kijken in Nederland.
  • Er worden zo’n 1000 video’s per minuut gedeeld via sociale media. Flink wat video’s gaan op deze manier het web over en krijgen veel aandacht.
  • Waar online video ook voor zorgt is dat je meer kans hebt om op de eerste pagina van Google te verschijnen. Met online video is de kans 53 keer groter dan met alleen tekst.
  • Onderweg kijken we steeds meer video’s. Uit onderzoek blijkt dat mobiele gebruikers 2,5 keer zoveel online video bekijken in vergelijking met het bekijken via een PC thuis of op het werk.
  • De meest natuurlijke manier om een verhaal of boodschap over te brengen is via video.
  • YouTube is tegenwoordig de tweede zoekmachine in de wereld en YouTube video's worden vaak gedeeld via bijv. Facebook.

Online video en sociale media werken dus goed samen en kunnen samen voor een grotere impact en een groter bereik zorgen. Deel je online video dus vooral ook via sociale media!

GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET CASPER OVERKLEEFT

Oscar Langerak is directeur van VideoWerkt en ziet dat online video steeds meer wordt ingezet door bedrijven. Online video biedt de mogelijkheid om interactie aan te gaan met klanten en deze op verschillende mobiele devices te bereiken. Het aantal online video kijkers groeit nog steeds. Het aantal video’s wat bekeken wordt via mobiele devices groeit ook nog steeds. Kortom video werkt. Oscar heeft een passie voor het vastleggen van verhalen. Uit de maatschappij, binnen bedrijven of over services of producten. Hij is met VideoWerkt een betrouwbare en snelle partner voor het produceren van video’s en het adviseren en uitvoeren van alle facetten van video marketing; van hosting tot video SEO en social sharing. Wij maken video die werkt! Oscar startte VideoWerkt in 2011 om communicatie te verbeteren door het aanbieden van fraaie, conceptmatige en strategisch verantwoorde online video’s. In 2012 is hij mede-initiatiefnemer van de nieuwe lokale omroep OPEN Rotterdam. Deze omroep heeft per 1 maart 2013 voor 5 jaar de uitzendvergunning.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!