Ondanks ontevredenheid sterke toename aantal internetters via breedband

10 juni 2004, 09:12

Meer dan twee miljoen mensen hebben inmiddels een internetverbinding via breedband (kabel of adsl). De grootste stijging (24,7 procent) deed zich in het eerste kwartaal voor bij het aantal adsl-verbindingen. Bij kabel kwam er 8,7 procent meer abonnees bij. Dat meldde het onderzoeks- en adviesbureau Telecom.paper vandaag.

Uit onderzoek van iPing blijkt echter dat veel breedbandinternetters ontevreden zijn over de dienst die ze afnemen. Ze vinden de verbinding te traag, de prijs te hoog en de helpdesk ondeskundig.

Eenderde van de respondenten is ontevreden over de downloadsnelheid, 40 procent is ook ontevreden over de pingtijden, belangrijk voor online gamen. Driekwart van de ondervraagden vindt dat hij teveel betaalt voor het geboden abonnement, meldt Webwereld. Ontevredenheid betreft ook de informatie over storingen en de kwaliteit van de helpdesk. Voor het onderzoek is een enqu?te gehouden onder 778 breedbandgebruikers.

Aan het einde van het eerste kwartaal dit jaar waren er 2,2 miljoen breedbandklanten. Eind december vorig jaar waren dat er 1,9 miljoen. De internetaanbieder Wanadoo is momenteel de grootste provider. De onderneming heeft de eerste plaats overgenomen van Chello.

Bronnen:

http://www.webwereld.nl/

http://www.telecompaper.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!