• Mobile
  wordt gesponsord door

Omgekeerde sms-veiling

Omgekeerde sms-veiling

Nederland maakt binnenkort kennis met een nieuw, uit Amerika overgewaaid fenomeen: de ‘omgekeerde’ veiling. Niet het hoogste bod, maar het laagste unieke bod telt. Het gaat om een sms-veiling.

Volgens De Telegraaf kunnen consumenten per sms (90 eurocent per bericht) bieden op veilingkavels, die vari?ren van elektronische apparatuur en binnenkort ook weekeindjes weg tot woningen en auto’s.

In Duitsland is deze veiling inmiddels een rage. Er werd onlangs op deze manier een woning van ruim 300.000 euro verkocht voor 98,22 euro. Hier gingen wel twee miljoen biedingen per sms aan vooraf. De woning ging naar de bieder met het laagste unieke bod.
Alleen dat laagste unieke bod geldt. Mensen kunnen vanaf ??n eurocent bieden. De ervaring leert dat dit massaal wordt gedaan, maar dan ontvangen de bieders een retour-sms met het bericht dat ze een nieuw, hoger bod moeten uitbrengen willen ze meedingen naar het kavel, omdat het door hen ingebrachte bod niet uniek is.

Consumenten die daarentegen bijvoorbeeld 10 eurocent bieden, ontvangen een (gratis) retour-sms met het bericht dat ze een lager, uniek bod kunnen uitbrengen omdat iemand anders al een lager bod heeft gedaan dat nog niet bestond. De kunst is dan om hieronder te komen.

Bron: Adformatie


Geplaatst in

DelenEr zijn 21 reacties op dit artikel

 • Wat nou uit Amerika overgewaaid? Is dit niet gewoon een Dutch auction? Vorig jaar nog groot in het nieuws vanwege Google. Maar ook al voor de Dot Bomb.

  geplaatst op
 • Leuk concept.. als er genoeg aandacht aan besteed wordt zou het weleens wat kunnen worden.

  geplaatst op
 • 2 mio biedingen a 0,90 euro = 1,8 mio euro = 6x maal over de kop = leuke winstmarge... (Lees 1,5 miljoen euro verdiend!!! plus uiteraard die zoveel ton op die bunker...)

  geplaatst op
 • Werkte de bloemenveiling in Aalsmeer niet ook met het principe van het laagste bod? Op zich is de toepassing met SMS wel lucratief.. :)

  geplaatst op
 • Sinds 14 april organiseert Smart technologies samen met Veroncia in Nederland de omgekeerde veiling onder de naam Crazy deal. Ik zie nog niet wat er nu nieuw is.

  geplaatst op
 • Hyped: "Met enige verbazing lazen we allerlei berichten over een "nieuwe" omgekeerde SMS veiling, waarbij niet het hoogste bod, maar het laagste bod op een product winnend zal zijn. Dit concept zou uit de VS zijn overgewaaid. Merkwaardig alleen dat een HYPED redacteur dit idee al ruim een jaar geleden zelf heeft uitgevoerd voor diverse partijen... in Nederland! Zo werd voor veilingsite/blaadje De Vondst al een keer een auto weggegeven aan de persoon die het laagste unieke bod deed, met als voorwaarde dus dat hij de enige was die dat bod via SMS plaatste. Een tipje van de sluier: het kan nogal winstgevend zijn."

  geplaatst op
 • Dutch auction is toch heel iets anders volgens mij. De Dutch auction is een steeds teruglopende veiling waarbij de eerste die een bepaald bod doet wint. Dus de prijs begint b.v. bij 100 euro en loopt elke 10 seconden met 1 euro terug net zo lang tot er één iemand zegt: daarvoor wil ik het hebben.

  Dit systeem is wel grappig, je verdient niet aan het bod, niet aan de winnaar, maar aan alle verliezers... werkt natuurlijk alleen bij voldoende deelname.

  geplaatst op
 • de site draait inmiddles al.. op www.HoeLaagBiedJij.nl

  Ziet er geinig uit, lijkt me wel cool om een dag in die porsche te rijden.

  geplaatst op
 • het is er nu echt we zijn er trots op dat wij de omgekeerde veiling hebben op gezet.
  We zijn nog niet zo ver dat we huizen weg geven maar misschien wel in de toekomst

  geplaatst op
 • Alles valt of staat met zo`n veiling met het verkeer wat er langs een pagina loopt. Mijn klant www.bieduniek.nl zal naast het bieden via SMS ook het bieden via 0900 gaan aanbieden. Hierdoor kunnen mensen ook met hun vaste telefoon een bod uitbrengen.

  geplaatst op
 • dat is onzin je kan ook met je vaste telefoon een bod uitbrengen met sms en lekker4niks.nl is geen bied veiling elkekeer als iemand smst gaat het bedrag omlaag dus wacht je langenog en is niemand je voor heb jij heel goedkoop een artikel

  groetjes marco

  geplaatst op
 • Marco, met een vast toestel kan je geen premium SMS afrekenen dus als zij een bod accepteren zonder dat dat geld tegenoverstaat hebben zij hun dienst niet goed ingericht.

  geplaatst op
 • @Marco: het gaat niet om het verzonden bericht maar om het ontvangen bericht. "Dank u voor uw bod. U hoort nog van ons.", p.o.b. 0,90 euro *katching* (Het IDOLS principe)
  Dus de sms van vast of gratis wordt vast geweigerd.

  geplaatst op
 • Dat klop gelukig is onze site niet zo en werken wij niet met het unike bot de prijs van een artiekel daald gewoon bij elk smsje en word verkogt zodra iemand de koop code zend dan krijgt die person hem voor die prijs waar het artikel dan op staat

  dus niet zo als bij anderen eers zijn er 40.000 sms binnen gekomen en dan word bij voorbeeld de psp pas uit geloot dan is hij in midels al 15.000 keer betaald
  vonde wij toen we onze veiling starten niet echt eerlijk tegen over de smser

  geplaatst op
 • Marco: ik gun je van harte dat het een succes wordt! mocht je er wat poen aan overhouden: koop een cursus Nederlands bij het LOI!

  However: veel sterkte met dit leuke idee.

  geplaatst op
 • Er kan er maar 1 de eerste zijn: elke ochtend is Shop4Nop te zien op RTL 5..! Een omgekeerde veiling met echte allerlei echt goede producten, die er voor spotprijzen uitgaan.

  geplaatst op
 • Een van de laatste bedoel je dus, het concept in Nederland wordt al langer dan een jaar gevoerd (alleen niet altijd even succesvol) Ben in mijn speurtocht al site`s tegen gekomen die dit al een jaar geleden deden.

  Domeinnaam shop4nop.nl (volgend domein)
  Status actief

  Registrant Midhold BV
  Prinses Mariestraat 36
  2514 KG 'S-GRAVENHAGE
  Netherlands
  Domicilie N/A
  Gebonden aan ADR ja
  Administratief contact F. Albers
  +31 (0)703465696
  .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

  Registrar Cool Computer Networks B.V.
  Bouwerij 4
  1185 XX AMSTELVEEN
  Netherlands

  Technisch contact H. van Kooij
  +31 (0)203868403
  .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

  Nameserver ns.coolcom.nl 62.212.80.254
  Nameserver ns2.coolcom.nl 194.109.215.2

  Datum registratie 04-08-2005
  Record laatst gewijzigd 04-08-2005
  Record onderhouden door NL Domain Registry

  geplaatst op
 • Hier kun je ook sms-en met de dames. Ook kun je inbellen en naar deze dames kijken. http://www.webgirlz.net

  geplaatst op
 • http://www.vieling.nl

  geplaatst op
 • Een interessante ontwikkeling is dat Justitie onlangs de Telegraaf verboden heeft om reclame te maken voor een omgekeerde veiling van een huis (http://www.hetsmshuis.nl). Justitie meent immers dat het een kansspel is. Nu ben ik van mening dat dat niet het geval is. Je kunt immers met strategie de kans beinvloeden dat je wint. Om dit naar Justitie te onderbouwen, hou ik me erg aanbevolen voor nadere informatie. Waar staat bijvoorbeeld op het internet meer informatie over dit huis in Duitsland? Of heeft iemand links naar sites met mensen die een indicatie geven van hun strategie?

  geplaatst op
 • @Shop4Nop : Er kan er maar 1 de laatste zijn bedoel je ;°)) [url:http://www.veilingen-inzen.eu]Veilingen inZen[url]

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.