Old Navy betrapt op fake weblog?

30 december 2004, 07:08

Blonde Girl From The Old Navy Commercials: Lauren HastingsVoor en tijdens de kerstdagen werden de Amerikanen getrakteerd op een serie tv-commercials van Old Navy. Niets bijzonders ware het niet dat een onbekend blond meisje in de commercial de aandacht trok.

Op 21 december starte een anonieme blogger de weblog The Blonde Girl From The Old Navy Commercials. Nog dezelfde dag was haar naam bekend: Lauren Hastings. Binnen 48 uur trok de weblog 3.500 bezoekers en dankzij links op o.a. Adrants en College Humor liep dit aantal binnen enkele dagen op tot 20.000 bezoekers. Een succes voor Old Navy zonder dat ze daar iets voor hebben hoeven te doen. Of toch wel? Bloggers als Steve Rubel en Hans Henrik denken namelijk dat Old Navy zelf achter de weblog zit.

De hype doet me overigens denken aan de zoektocht naar de naam voor de Double A Paper Girl eerder dit jaar. Met ruim 5.000 views nog steeds één van de meest gelezen berichten op dit weblog. Met dit verschil dat ik destijds niet werd betaald door Double A Paper.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!