Nummerportabiliteit stelt telemarketeers voor probleem

3 november 2003, 10:29

Outbound telemarketing en marktonderzoek in de VS komt deze maand in grote problemen als daar nummerportabiliteit wordt ingevoerd. Vanaf 24 november is het mogelijk van telecomprovider te veranderen met behoud van het eigen telefoonnummer.

Om de concurrentie verder te vergroten wordt het bovendien mogelijk van vaste lijn naar een mobiel abonnement te veranderen met behoud van telefoonnummer. In de VS bestaan verschillende regels voor commerci?le telefoontjes naar mobiele telefoons en naar abonnees met een vaste lijn. Zo is het niet toegestaan om geautomatiseerd mobiele nummers te bellen (predictive dialing). Telemarketeers zeggen niet meer aan de regels te kunnen voldoen als zij aan het nummer niet meer kunnen herkennen om wat voor soort toestel het gaat. De overheid stelt zich op het standpunt dat de branche voldoende tijd heeft gehad om zich op de nieuwe regels voor te bereiden.

Bron:

Nieuwsbrief Incentive

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!