NL tech in SF en Webby voor Amsterdamse Startup

10 april 2014, 04:35

De Amsterdamse startup Twibfy is benoemd als Official Honoree voor de 18th Annual Webby Awards. Momenteel verblijft het team in San Francisco voor gesprekken met Angels en Seed Investors om de startup een boost te kunnen geven. Een verslag van de huidige stand van zaken.

Best uniek, als startup zijn we nog geen half jaar uit Beta en dan mag je zeker trots zijn als je naast een MySpace staat met een Offical Honoree Webby benoeming. Onze startup Twibfy is sinds 3 maanden geheel uit Beta. Zonder een uitgekristalliseerd plan of een overvolle agenda hebben wij het vliegtuig genomen. Wel vol vertrouwen door de enthousiaste reacties van gebruikers en pers. Dit heeft ons overtuigd dat Twibfy klaar was voor een trip naar het mekka van de Tech en Startup scene.

Vrijdag 4 april aangekomen gaan we meteen door naar Santa Cruz voor de eerste local Hackaton. Deze wordt gehouden op de UCSC, een universiteit op een prachtige locatie met ruim 16.000 studenten. De reden om hier een kijkje te nemen is vooral om het jonge talent van de studenten in actie te zien. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei wordt in Amsterdam de World Hackaton Day gehouden waar ik persoonlijk ook aan deelneem (nee niet als hacker, die zijn namelijk niet ouder dan 23 jaar) maar met Twibfy om te kijken wat voor tools de hackers binnen een korte tijd kunnen bedenken en ontwikkelen. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van deze tieners en ben erg benieuwd of ik in Amsterdam dezelfde kwaliteit mag verwachten!

Op maandag staan onze eerste afspraken in San Francisco gepland. We hebben bewust onze agenda niet te volgepland. De ervaring leert dat wanneer je hier eenmaal bent aangekomen, je ontzettend veel belangrijke mensen ontmoet en uiteindelijk van meeting naar meeting gaat zonder dit van te voren allemaal gepland te hebben. Dat is mooi hier: er wordt niet moeilijk gedaan met afspraken inplannen. Als mensen interesse hebben in wat je doet, zit je nog dezelfde dag met ze aan tafel. Wij focussen ons op investeerders (specifiek Angel en Seed funding) en Influencers. De laatste met name voor kritische feedback op creatief vlak en de hulp die zij kunnen bieden bij het opbouwen van het juiste netwerk van mensen.

Dinsdag spreken we af met een Influencer die Startups connect met de juiste investeerders. Erg goed om advies te krijgen van een partij die dagelijks startups voorbij ziet komen. In de middag gaan we naar een Pitch event bij Runway in het Twitter gebouw. Een delegatie onder leiding van burgemeester Eberhard Van der Laan bezoekt van 6 tot 12 april de Amerikaanse steden San Francisco en New York. Wij waren hier weer via via binnen gekomen, zoals het eigenlijk altijd lijkt te gaan in San Francisco. Bij dit event krijgen Startups de mogelijkheid te Pitchen en een reis naar Amsterdam te winnen. Onze terugreis is al geboekt dus we hebben het pitchen hier geskipped en zijn aan het netwerken gegaan. De winst, onder meer afspraken met weer nieuwe investors in SF en NY (waar we ook nog heen gaan) en interessante contacten opgedaan bij onder andere Philips.

Woensdag staat in het teken van de Accel Design Conference. Het maakt me happy dat het dus wel mogelijk is om een event bij te wonen met een ticket van onder de €100,- en alsnog super strak georganiseerd is met high level sprekers. Een dag lang wordt er gepraat over design op elk mogelijk level binnen digital. Denk aan sprekers als Mia Blume, Head of Design bij Pinterest, Shalin Amin, Head of Design bij Uber, Daniel Burke, Designer bij Google, Stewart Butterfield, Flickr en Slack (Co) Founder en vele andere interessante personen.

De reis is gelukkig nog lang niet voorbij: morgen rijden we naar LA voor een TechCrunch meetup, volgende week staan onder andere Google op het programma (fingers crossed) waarnaar we eind april zullen terugkeren naar Nederland met hopelijk een schat aan nieuwe kennis, netwerk en wellicht ook die ene investeerder waar we naar opzoek zijn. In NL staat ons meteen The Next Web conference te wachten. Hier hebben we een Startup Boost voor gewonnen. Hier zijn we erg blij mee aangezien TNW zeer hoog aangeschreven staat binnen de online community en ook hier weer interessante sprekers en investeerders komen. Anyway, fingers crossed..

PS talk of the day in SF de nieuwe HBO serie Silicon Valley.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!