Nieuwe Top 100 Marketing- en Communicatieblogs

Nieuwe Top 100 Marketing- en Communicatieblogs

{title}

Een nieuwe maand, dus een nieuwe Top 100 Nederlandstalige Marketing- en Communicatieblogs! Alle 177 (!) blogs hebben opnieuw een rapportcijfer gekregen, de stemmen zijn geteld, de pagerank is gecheckt èn we hebben de boel opnieuw opgeschoond. Blogs die onvoldoende zijn geupdate hebben het rapportcijfer 1 gekregen of zijn zelfs geheel verwijderd.Molblog heeft naar drie maanden haar nummer 1 positie verloren aan Frankwatching. Frank verkreeg, met name dankzij een aantal nieuwe stemmen deze maand, de nummer 1 positie weer terug. Hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst deze maand is Hyped.nl.

Grootste dalers, mede ten gevolge van de opschoning, zijn:
Saku, E-Future, Nationaal Adviesbureau Buitenreclame, Internebedrijfscommunicatie.nl en Markant Magazine.

Verwijderd wegens één of minder updates de afgelopen 3 maanden zijn:
Actuele Marketing topics, In game Advertising, Glas werkt, Mijn Marketing blog, My view on Marketing, Nu Marketing Blog, Planet Multimedia Blognoot, Peter Strating en Zwart.

Het rapportcijfer 1 wegens het niet updaten de afgelopen 2 maanden hebben gekregen:
Internebedrijfscommunicatie.nl, Markant Magazine, Dialogamigo en e-future.

Even een tip voor iedereen die opgenomen is onze database; zorg dat je RSS-feed correct bij ons geregistreerd is en geef wijzigingen door. Middels o.a. je feed controleren we of je voldoende updates hebt uitgevoerd. Indien je je RSS-feed wijzigt en dit niet doorgeeft, kan dit dus (wellicht onterecht) consequenties hebben voor je positionering. Daarnaast sta je dan ook niet correct in onze OPML-file die mensen gebruiken om hun RSS-reader in één keer te laden met alle Marcom top100 blogs.

Elke stem telt!
Marcom badgeMocht je ontevreden zijn over je positie roep je bezoekers dan op om op je te gaan stemmen voor de Marcom top100. Als je het aantal stemmen bij sommige blogs vergelijkt met hun traffic/omvang dan moeten er nog stemmen te winnen zijn. En de Marcom top100 badge kan je natuurlijk ook daarbij prima helpen. Zit je in de Marcom top100 dan toont de badge je actuele positie en ben je een runner-up dan wordt er een oproep getoond om op je te gaan stemmen. Je persoonlijke code voor de badge kun bij Gertjan van Onstuimig opvragen (gertjan [at] onstuimig [dot] nl).

Dat elke stemt telt, mag duidelijk zijn nu Frankwatching weer op nummer 1 staat dankzij extra stemmen afgelopend maand. Stem daarom nu op jouw favoriete Marketing-/Communicatieblog!


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Mijn blog over merken en reclame is nog net ietsje te jong om te beginnen meedingen in de top100, maar ik nodig nu al uit om een kijkje te komen nemen op http://www.sideburns.be en vanaf augustus meld ik hem dan aan.

  geplaatst op
 • Goed te zien dat er weer een opschoning heeft plaatsgevonden :-) Mijn site heeft nagenoeg het laagste cijfer (met uitzondering van de diverse 1'en) gekregen in de hele lijst. Moet het toch wel héél slecht zijn wat ik daar allemaal schrijf ;-)

  geplaatst op
 • Ik sta er als hekkesluiter in, puur omdat inactieve bloggers verwijderd zijn. Dubbel gevoel :P

  geplaatst op
 • In feite komt uit het niets op nummer 40! Snel een button dingesen.

  geplaatst op
 • Mijn site wordt al enige tijd getijsterd door hackers en ander niet gewenste activiteiten, waardoor de bereikbaarheid en usability ervan afneemt en dat werkt zeker niet positief in de top100. ;-(

  geplaatst op
 • Er is iets ernstigs mis met deze lijst. Mijn site staat namelijk 138 plaatsen te laag. Fixen jullie dit even?

  geplaatst op
 • Wat leuk! We doen het toch nog steeds aardig met z'n vieren!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.