Nieuwe Nederlandse webloginiatieven

18 november 2005, 11:16

Ik heb het al eens vaker geschreven, het aantal nieuwe Nederlandse webloginiatieven is niet meer bij te houden. Vandaag maar liefst 3 berichten in mijn mailbox over nieuwe iniatieven:

 • Active 24 komt met een blogzender, met naast tekst en beeld ook podcast (audio) en vodcast (video). Ter introductie van deze blogservice zoekt Active 24 verslaggevers. Ze krijgen de kans om verslag te doen van de hcc!dagen in tekst, beeld, audio en video. Hiervoor stelt Active24 per verslaggever een camerateam ter beschikking. De content kan ook via een mobiele telefoon op het blog worden geplaatst (mobile blog).
 • Independer en Blogo.nl zijn vandaag onder de naam zorgverzekering.blogo.nl een weblog gestart over de nieuwe zorgverzekering. Doel van dit weblog is het bieden van heldere en onafhankelijke informatie over de nieuwe zorgverzekering.
 • Eerder deze week lanceerde Telegraafdochter Chapeau!, een magazine over het goede leven in Limburg, in samenwerking met Blog.nl een weblog onder de naam chapeauvoorlimburg.blog.nl.
Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  media

  Die bestaat toch al een tijdje? Ik heb ‘m al een geruime tijd in mijn reader hangen 😉


  18 november 2005 om 12:16
  media

  Sorry Maarten, vergeet ik inderdaad helemaal HET iniatief deze week in Vlaanderen te noemen!


  18 november 2005 om 12:48
  Stephan Fellinger

  Natuurlijk zijn er meer, van bijna alles zijn er tegenwoordig meerdere van (kijk naar MF). Maar het gaat om de kwaliteit, en Blogo heeft met Independer een partner die door verschillende instanties als meest onafhankelijke wordt gezien van Nederland op het gebied van verzekeringen.


  18 november 2005 om 20:36
  Dr.D

  Hoe hou je ze uit elkaar?

  Ooit was het freehosting, gratis dus.

  Toen verkocht aan La Dot (onderdeel van WOL)

  En niets was ‘Free’…

  Later Activa 24 (wat klinkt als arbeidsreintegratie)

  En de rekeningen waren plots gehalveerd?!


  19 november 2005 om 13:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!