Nieuwe MSN Video: cijfers en feiten

24 oktober 2007, 04:00

Vorige week lanceerde Microsoft onder het motto ‘See a star, be a star’ een nieuwe versie van MSNVideo.nl (zie De Volkskrant). Zie een ster: er worden video’s van sterren getoond. Gebruikers kunnen hun eigen video’s uploaden: wordt een ster.

De tweede videosite van Nederland richt zich vooral op jongeren. Emerce schrijft: ‘MSNVideo richt zich op de jonge MSN-doelgroep (15 tot 25 jaar) met veel filmpjes over showbizz, humor en lokale artiesten.’ Matthijs Sienot, executive producer van MSN.nl, in het persbericht: ‘Wij bieden snacks aan voor een breed internetpubliek: korte, behapbare en eenvoudig te consumeren content.’

Om de introductie van het vernieuwde MSNVideo op te leuken was er ook een primeur. Rapper Yes-R (bekend van Ali B) heeft sinds de lancering een eigen real life soap op MSNVideo. Tot zover niets nieuws. Wel nieuw: Marco heeft even wat cijfers, weetjes en feiten opgevraagd over de introductie. Wouter Glaser van Busted PR regelde antwoord van Matthijs Sienot.

MSN maakt gebruikt van Omniture software om de statistieken van MSNvideo.nl te meten. De bezoekers kwamen binnen via het eigen netwerk msn.nl, de popup in Windows Live Messenger en MSN Vandaag. Verder nog via doorklikgedrag van andere filmpjes, door pr-inspanningen en uit extern bezoek.

In de eerste drie dagen na het live gaan van de soap (data van 22 oktober) zijn er al meer dan 200.000 streams aangeboden. Daarvan is de helft van de kliks binnen het eigen netwerk, de andere helft zijn externe kliks en doorklik gedrag van kijkers binnen MSNvideo.nl.

Sienot schat het aandeel interne kliks (inclusief doorklik gedrag binnen MSN.nl) op 60 tot 65 procent. De overige 35 tot 40 procent zal via free publicity en online nieuwsberichten zijn gegenereerd. Er is, aldus Wouter Glaser van Busted, geen advertising campagne of andere betaalde ondersteuning geweest voor de introductie.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Menno

  Prachtig concept! Dit is zoals PR hoort werken! Niet te duur en 100% doeltreffend! Klasse.


  24 oktober 2007 om 07:23
  MarktGrip

  Mooi opgezet, goed inspelend op de doelgroep.


  24 oktober 2007 om 08:22
  Gesso Bos

  Kunt u mij de RSS feed verstrekken van de MSN video nieuws?

  AUB voor mij belangrijk!


  17 november 2015 om 20:28

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!