Nieuw in Sprout Social: Sprout Queue & Chrome-extension

10 augustus 2012, 07:30

Sprout Social is een van de vele social media systemen in internetland én persoonlijk mijn favoriet. Een duidelijke interface, veel mogelijkheden, rapportages, team tasks en meer. Deze week heeft Sprout Social twee nieuwe featues toegevoegd om het systeem nog beter te maken; Sprout Queue en een Chrome extension. Top of Flop?

Even in het kort

Voor diegenen die nog niet bekend zijn met deze tool: Sprout Social is een social media-managementtool die door veel bedrijven en organisaties gebruikt wordt om hun social media-kanalen te beheren. Als tool is het vergelijkbaar met HootSuite Pro. Hieronder een korte rondleiding door Sprout Social.

Via een social dashboard wil je natuurlijk berichten uitsturen. Sprout Social werkt met Twitter, Facebook, LinkedIn maar (nog) niet met Google+. Door je bit.ly-account toe te voegen kun je url’s snel verkorten, erg handig! Kies een dag en tijdstip en je bericht staat klaar.

Via de tab “Messages” krijg je een goed overzicht van de door jou verstuurde berichten. Hierbij kan de al je accounts links op de pagina aanvinken, of specifiek de berichten van één account bekijken. Je ziet direct hoeveel clicks en responses je bericht heeft maar ook wat het uiteindelijke bereik van je bericht is na retweets.

De optie “webalarts” maakt het zoeken naar specifieke informatie een stuk eenvoudiger. Voeg een web alert toe, in de screenshot het woord “honden” en Sprout Social gaat automatische opzoek naar relevante informatie.

De “Feed” is erg overzichtelijk, ook het switchen tussen verschillende accounts kan op deze pagina heel snel door links op de pagina een andere account aan te vinken. Meerde accounts beheren kan dus prima.

Dat was Sprout Social in het kort, er zijn nog veel meer features bijvoorbeeld de Tasks. Wil je zelf rondkijken in Sprout Social, dat kan! Vraag de trail en ontdek zelf alle mogelijkheden.

Op de juiste tijden je content publiceren

Als community manager van een merk of je persoonlijke account wil je berichten op de beste tijden versturen, wanneer je de beste engagement hebt met je community. Misschien heb je dit al onderzocht en ontdekt? Dan wil je hier natuurlijk ook eenvoudig gebruik van maken. Door de feature “Sprout Queue” gaat dit nog sneller. Je hoeft niet meer elke keer een bericht in te plannen via de kalender. Nee, je voert de beste tijden in bij de instellingen en Sprout Social onthoud ze.

Wil je een bericht inplannen, klik dan alleen op de “Q” en je bericht wordt automatisch gekoppeld aan een van de beste tijden. Je kunt maximaal 5 tijden toevoegen in de instellingen. Tijdens het aanmaken van je bericht kun je ook nog aangeven of je de eerstvolgende tijd of de laatste tijd wil koppelen aan het bericht. Het is jammer dat je niet direct één van de door jou ingevoerde tijden kan aanvinken, dat zou deze feature nog gebruiksvriendelijker maken.

Chrome-extension

De tweede nieuwe feature is de Chrome extension. Voorheen moest je de URL en titel van je bericht zelf kopiëren in Sprout Social, vanaf nu hoeft dit niet meer. Installeer de extension, klikt op het icoontje in je browser en daar is je bericht.

Eenvoudiger kan bijna niet, zelfs de URL is al verkort! Zelf ben ik, als Sprout Social gebruiker, het meest enthousiast over deze nieuwe feature. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbeteringen en ook Sprout Social is nog lang niet het perfecte systeem, maar deze nieuwe features zijn wat mij betreft een stap in de goede richting!

Wat vind jij van deze nieuwe features, top of flop?

Nathalie Moolenbeek
Online Marketeer bij Your Creative Brand

Nathalie is een online marketeer met passie voor branding, marketing 3.0 en social media. Met haar eigen bedrijf "Your Creative Brand" zet ze creatieve webprojecten op, de eerste: www.hondenwoordenboek.nl

Categorie
Tags

3 Reacties

  Wouter Kleinsman

  Top feature inderdaad. In principe zou je nu kunnen stoppen met het gebruiken van Bufferapp. Enige nadeel vind ik dat je maar maximaal 5 updates per dag kunt inplannen…Voor mij als Twitter curator is dit niet voldoende. Oftewel…voor Tweets toch nog maar even Bufferapp gebruiken 🙂


  10 augustus 2012 om 09:01
  Brittany at Sprout Social

  Bedankt voor uw recensie van onze nieuwe functies, Nathalie! We’re continuously working to add new features and platforms to meet our customers’ needs, so only more great things to come.

  Thanks again!


  10 augustus 2012 om 20:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!