Nederlandse kinderen surfen het meest

14 april 2004, 08:45

Nederlandse kinderen zijn veel vaker op internet dan hun leeftijdsgenoten in andere Europese landen. Hun ouders weten echter vaak niet wat er doen. Dit blijkt volgens het Algemeen Dagblad uit een enquete in de vijftien lidstaten van de Europese Unie. Meer dan 16 duizend ouders werd gevraagd naar het surfgedrag van hun kinderen.

Gemiddeld 50 procent van alle kinderen in de EU blijkt online te zijn. Het hoogst is dat percentage in Nederland: 64 procent. Griekse kinderen staan met 15 procent onder aan de lijst. Meestal wordt er thuis of op school op het internet gezeten.

Een op de vijf Nederlandse kinderen van 11 en 12 jaar is wel eens benaderd met seksuele toespelingen in een chatbox. Slechts de helft de Europese ouders heeft echter regels opgesteld voor hun kinderen over het surfen op internet. Een op de drie ouders verbiedt hun kind een afspraak te maken met iemand die ze via internet hebben leren kennen.

Bron:

http://www.algemeendagblad.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!