Nederland mist innovatiekracht!

10 maart 2005, 19:10

The World Economic Forum, een onafhankelijke internationale organisatie met leden uit de top van het bedrijfsleven, heeft deze week opnieuw Global Information Technology Report uitgebracht. Via een benchmark worden landen wereldwijd gescoord in het efficient gebruik van ICT ten behoeve van de economie. Singapore eindigde op de eerste plaats. Al eerder concludeerde The Harvard Business School dat Azie meer is dan een regio voor enkel goedkope arbeid. Nederland zakte in de lijst van de 13e naar de 16e plaats. Twee jaar geleden stonden we op plaats 11.

Help mij even… het was toch zo dat het Innovatieplatform onder voorzitterschap van Jan-Peter Balkenende was opgericht om de innovatiekracht in Nederland te vergroten?

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  at

  beste eric, enig idee hoe onbereikbaar dat platform is. het eenvoudiger om een terrorisisch concept bij Al Qaeda af te leveren!:)


  10 maart 2005 om 19:37
  Roy Huiskes – chapter42

  Alles draait hier (nederland) om geld, het moet rendabel zijn op de korte termijn. Het lange termijn denken is door de huidige conservatieve regering even op de lange baan geschoven. D’r word teveel geluisterd (ondanks dat ze zelf vinden van niet) naar de mens van de straat, te veel stemmen het is 1 groot geroezemoes.

  En nu ga ik probleemwijken kijken, de trailer voorspeelde veel goeds en kwaliteits Tv vanavond 😉


  10 maart 2005 om 19:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!