Nederland loopt voorop met breedband

16 juli 2003, 15:41

In 2008 zal 44 procent van de Nederlandse huishoudens breedbandinternet hebben, zo voorspelt onderzoeksbureau Forrester.

Daarmee loopt Nederland, samen met de Scandinavische landen, voorop in Europa. “Er is sprake van een duidelijke noord-zuidtegenstelling, met een breedbandpenetratie in 2008 van 5 procent in Griekenland tot 45 procent in Noorwegen”, aldus analist Lars Godell van Forrester.

“Scandinavi? en Nederland lopen voorop. De Duitstalige landen, Belgi?, Finland en het Verenigd Koninkrijk komen op de tweede plaats, terwijl Zuid-Europa en Ierland achterblijven.”

Gemiddeld zal 30 procent van de Europese huishoudens in 2008 breedband hebben. In Nederland hebben in dat jaar 3,1 miljoen huishoudens (44 procent van het totaal) breedbandinternet, als we Forrester moeten geloven.

Van alle breedbandinternetaansluitingen zal over vijf jaar 71 procent adsl zijn. Het marktaandeel van de kabelbedrijven zal teruglopen van 53 procent in 2000 tot 22 procent in 2008. De telecombedrijven zullen de kabelaars verslaan vanwege hun betere financi?le positie, hun omvang en hun sterkere merk, denkt Forrester.

Bron:

http://www.webwereld.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!