Nederland breedbandkampioen in 2010

19 januari 2005, 23:33

In 2010 zal 54% van de Nederlandse huishoudens over een breedbandaansluiting beschikken, zo meldt CNet naar aanleiding van een bericht van Forrester. Nederland zal hiermee koploper zijn, dankzij sterke competitie en dalende toegangsprijzen. In Europa verwacht Forrester een breedbandpenetratie van 41% in 2010.

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Bernice

    Ik heb de cijfers zelf niet gezien, maar ik vermoed dat Forrester met die 54% de penetratie binnen de gehele bevolking bedoelt, terwijl de 65% uit het Interview-onderzoek gebaseerd is op de Internetbevolking (momenteel ca 70%). Wanneer je de interview-cijfers doortrekt, dan zou momenteel 46% aan de breedband zitten.

    Overigens denk ik ook dat de schatting zeer conservatief is. Als je kijkt waar vrijwel alle providers momenteel mee bezig zijn, dan zou het veel eerder richting de 70% in 2010 moeten gaan. Alle grote partijen zetten in op integratie van spraak, data & video (DigiTV), en in dat scenario past geen smallband-Internet.


    20 januari 2005 om 07:28

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!