N-Gage verkoopcijfers teleurstellend

16 oktober 2003, 05:42

De eerste verkoopcijfers van de N-Gage in Groot Britanni? zijn volgens de site Gamesindustry.biz teleurstellend. In de week van de lancering werden slechts vijfhonderd exemplaren van de ?Game Deck? verkocht in 6.000 verschillende verkooppunten (games-winkels).

In de cijfers zijn nog niet de verkoopaantallen van de telefoonwinkels verwerkt. Naar verwachting zullen daar ook redelijk wat N-Gage toestellen verkocht worden. In het bericht worden de verkoopcijfers van de N-Gage vergeleken met die van de GameBoy Advance. De trieste conclusie is dat de verkoop-ratio van 30:1 in het voordeel is van de GameBoy.

Het N-Gage spel Tomb Raider neemt vooralsnog de nummer ??n positie in op de N-Gage top tien. Super Monkey Ball en Sonic N staan op op respectievelijk plaats twee en drie. Gamesindustry benadrukt dat de verkoopcijfers van de games in de top tien gekoppeld moeten worden aan het feit dat de N-Gage wordt verkocht met gebundelde games. De verkoopcijfers van de losse N-Gage games zijn hierdoor vertekend.

(Bron: Planet.nl)

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!