MySpace nu ook in offline activiteiten

9 oktober 2006, 17:27

Het is al eerder besproken, ‘het succes van online communities ligt offline’. Want je wilt naast je ‘digitale’ vrienden ook wel eens live kennis maken met de persoon achter de avatar. MySpace gaat dit nu serieus toepassen en doet meteen goede zaken: 1) door er ook nog eens een goed doel bij te betrekken en 2) goed aan te sluiten bij één van de ‘grootste gemene delers van de community’: muziek.

Op 21 oktober a.s. wordt er in 19 Amerikaanse steden plus Toronto ‘Rock for Darfur’ gehouden, popconcerten georganiseerd door MySpace, waarvan een gedeelte van de ticketopbrengsten naar Oxfam gaan en gebruikt gaan worden in Darfur. Ook zal de eigenaar van MySpace, News Corp, andere media uit hun portfolio in gaan zetten om een en ander te ondersteunen qua promotie. Na alle negatieve publiciteit rondom MySpace (privacyproblemen, performance) letterlijk en figuurlijk een ander geluid.

Lode Broekman
Docent Digital Marketing bij Hogeschool Van Amsterdam

Lode Broekman (1965) is een resultaatgerichte organisatieadviseur, erkend Senior Marketing Professional (SMP), met ruim 25 jaar ervaring in (online) marketing en communicatie. Hij staat bekend om zijn klantgerichte en pragmatische oplossingen voor commerciële vraagstukken en verder om zijn boeiende presentaties. Daarnaast heeft hij veel ervaring als projectmanager. Hij is enkele jaren docent op de Hogeschool van Amsterdam, Commerciële Economie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Gijsbregt

    Eerder werd al duidelijk dat MySpace ook een magazine gaat uitgeven. Ook een typisch voorbeeld van offline lijkt mij.


    10 oktober 2006 om 07:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!