MSN lanceert Neural Net Ranking en biedt nieuwe features

23 juni 2005, 05:35

Het lijkt erop dat MSN het redactionele werk waar concurrent Google studenten voor inschakelt deels heeft geautomatiseerd. Op diverse forums wordt gesproken over het “Neural Net Ranking System”, een systeem dat goede van slechte zoekresultaten weet te onderscheiden op basis van de relevantie en autoriteit van de websites in kwestie.

In een research paper wordt gesproken over een voorbeeld met betrekking tot de zoekopdracht naar “pbs evolution videos”. Het nieuwe algoritme zou ervoor zorg moeten dragen dat de officiele PBS website “van nature” hoger scoort dan andere zoekresultaten.

Onderstaand schema toont de werking van het algoritme. Het groene vakje wordt veronderstelt de offici?le PBS website te zijn. Naarmate de tijd verloopt, zien we dat de website van een 2e naar een eerste positie in de zoekresultaten verschuift. Het gele vakje wordt veronderstelt een andere zeer relevante webpagina te zijn, vermoedelijk een subpagina van de offici?le PBS website.

image

Nieuwe features van MSN Search

Ook voegde MSN een serie nieuwe zoekfuncties aan haar zoekmachine toe.

inanchor: een zoekfunctie die uitsluitend resultaten weergeeft waarin de gegeven zoekopdracht voorkomt in de anchortekst van een link. Handige feature om te zien met welke woorden derden naar een website linken. Helaas is de functie momenteel nog niet actief.

filetype: zoek op specifieke bestandsformaten, zoals .pdf of .ppt

inurl: zoek pagina?s die uitsluitend resultaten toont waarbij de zoekopdracht voorkomt in de url.

intitle: idem, maar dan voor de paginatitels

Titel

linkdomain: deze statement vervangt het oude ‘link:’ en geeft een overzicht van alle inbound links verwijzend naar een website, bijv. linkdomain:www.marketingfacts.nl

contains: zoekt pagina?s met links naar documenten van een specifiek bestandstype

Wolter Tjeenk Willink
Oprichter / Directeur bij Traffic Builders

Entrepreneur met passie voor digital marketing, oprichter van Traffic Builders: hèt full funnel digital marketingbureau van Nederland. Wolter Tjeenk Willink is regelmatig als gastspreker/-docent te gast bij diverse congressen en opleidingsinstituten waaronder Windesheim Flevoland en Nyenrode Business University. Traffic Builders is hét digital marketingbureau dat gelooft in de kracht van datadriven marketing en merkcommunicatie. Combineer je die twee dingen, dan krijg je een digital marketing strategie waarbij je kanalen en het budget optimaal inzet en de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Dus, lees snel verder over onze aanpak als digital agency voor marketing en media. Je bent slechts een paar klikken verwijderd van je eerste kennismaking met Traffic Builders. Goed om te weten: we houden wel van een uitdaging!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!