Mobieltjes met camera booming

1 oktober 2003, 16:23

In Japan is inmiddels 96% van de mobiele telefoons die te koop liggen voorzien van een camera. In de US is dit nog niet de helft. Met deze nieuwe trend ontstaan hele nieuwe problemen, zoals: wat te doen met mobieltjes in de Gym?

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Uit het AD van afgelopen week:

    Wereldwijd neemt de verkoop van cameratelefoons een hoge vlucht. Volgens het Britse onderzoeksbureau Canalys steeg het aantal verkochte exemplaren in Europa, het Midden-Oosten en Afrika met 166 procent in vergelijking met de eerste drie maanden van dit jaar. In Nederland hebben 11,9 miljoen mensen een mobieltje. “Van de huidige verkochte mobieltjes schatten we dat ongeveer 10 tot 15 procent cameratelefoons zijn, maar dat percentage zal snel oplopen”, zegt Ed Achterberg van Telecom.paper dat onderzoek doet naar de Nederlandse mobiele telefoonmarkt.

    De populairste merken zijn volgens Tiemessen Samsung en SonyEricsson omdat zij een 65.000 pixels kleurendisplay op hun mobieltjes hebben. Hierdoor zijn de foto’s op deze toestelletjes beter. Nokia is nog wel de grootste producent van cameratelefoons.


    1 oktober 2003 om 17:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!