Mobiele telefoon wordt op korte termijn ook betaalpas

7 november 2004, 11:54

Nog dit jaar zullen de eerste mobiele telefoontjes met een betaalchip op de markt verschijnen. Dat heeft Nokia, ‘s werelds grootste mobieltjesfabrikant, verklaard. Met de chip kan er met een gsm gemakkelijk bij kassa’s worden betaald. De drie grootste mobieltjesfabrikanten gaan het systeem binnenkort fabriceren. Voor Philips, dat de chips levert, wordt een in potentie enorme markt geopend (bron: Trouw).

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

6 Reacties

  no3o5

  moet dat net zoiets worden als de chipknip?

  dan is het te hopen dat het beter gaat lopen als de chipknip in het begin.

  weet niet hoe ze het willen laten werken, maar er zijn natuurlijk mensen die geregeld een nieuwe gsm hebben


  7 november 2004 om 16:50
  at

  En daarmee ook SPAARPAS en LOYALITEITSPAS en mobiele telebankier…..Aardig is dat de Nederlandse Bank aan wetgeving werkt voor de WTK. De dood voor alle E-wallets en ander vrolijke internet betaal systemen. @ Alex. het begrip GSM is in dit kader niet helemaal van toepassing meer. GPRS en UMTS zijn de technieken die je nodig hebt voor deze diensten…..


  7 november 2004 om 20:19
  Kasper Katje

  Ik vind het nu al irritant als mensen een hele sleutelbos aan de cassiere overhandigen voor de bonuskaart dus straks maar je hele mobieltje over de scanner?


  7 november 2004 om 23:41
  at

  Kasper hoezo je mobiel over de scanner? Het gaat hier om hybride mobiele apparaten die in lokale netwerken (WiFi) communiceren en transacties via Interpay laten verlopen. Of middels blue tooth een (met een chipknip vergelijkbare) transactie doen via een afrekenmodule. Al die tijd zit je portomonnee gewoon in je achterzak of in je tas…..


  8 november 2004 om 08:30
  alexstil

  @ at , ik begrijp wat je bedoeld . Echter zoals je zelf al aangeeft in je andere commentaar zal het volgens mij met bluetooth en /of WIFI gaan. Waarbij je SIMkaart gecombineerd je toestel een unieke code heeft.

  Heb nog niet kunnen achterhalen hoe ze het precies technisch gaan invullen en of er UMTS/GPRS voor nodig is of dat het meer lokaal afspeelt met een telefoon met een unique identifier die contact legt met een pinautomaat die vervolgens checkt of je nog genoeg saldo hebt.


  8 november 2004 om 15:46
  at

  Alex, het laatste. Bestaande infrastructuur van Interpay wordt uitgerust met lokaal operend draadloos netwerk. Bluetooth voor chipknip acties (small cash transactions) en de ‘unique identifier’ die de mobiele telefoon heeft tov een creditcard maakt snel en doeltreffend afrekenen mogelijk. Een belanrijk voordeel is dat men de beschikking heeft over meerdere saldi van rekeningen op één applicatie, indien gewenst uiteraard. de verifies bestaan uit een pincode en 10 ad-random vragen waarvan de gebruiker aleen het antwoord kent.


  8 november 2004 om 16:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!